General managern Mike Gillis ska prata med Roberto Luongo.
1 av 2
General managern Mike Gillis ska prata med Roberto Luongo. - Foto: Jonathan Hayward/AP/SCANPIX
I dag kan Henrik Sedin bli Canucks nye kapten.
2 av 2
I dag kan Henrik Sedin bli Canucks nye kapten. - Foto: DARRYL DYCK/AP/SCANPIX

Sedin snart ny kapten

Henrik Sedin är väldigt nära att ta över C:et.


I dag kan Henrik Sedin bli erbjuden kaptensuppdraget för Vancouver Canucks. General managern Mike Gillis ska träffa målvakten Roberto Luongo under måndagen. Under det mötet ska frågan om kaptenskapet tas upp.

I somras spekulerades det i om Roberto Luongo hade tröttnat på att vara lagkapten för Vancouver. Under slutspelet i våras visade målvakten upp ett vresigt humör till en följd av alla intervjuer han var tvungen att göra i sitt ämbete som kapten. Mike Gillis, som tidigare har nekat till att Canucks skulle ta C:et ifrån målvakten, ska diskutera framtiden med Luongo i dag. Om det visar sig att 31-åringen vill bli av med ansvaret är det troligt att han kommer att ersättas av Henrik Sedin.

- Jag vet att han desperat vill vinna Stanley Cup och att han kommer att göra allt i sin makt för att göra det, säger Gillis om Luongo till The Province.

- Om han känner att det här är en distraktion eller att det hindrar honom i hans spel på något sätt, då är jag övertygad om att han tar ett beslut som i första hand är bäst för laget och i andra hand för honom själv.

Eftersom målvakter inte får vara lagkaptener i NHL har Roberto Luongo haft titeln på en inofficiell basis. Han tog över ansvaret när Markus Näslund lämnade klubben 2008.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!