Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sedin snart ny kapten

General managern Mike Gillis ska prata med Roberto Luongo.
1 av 2

General managern Mike Gillis ska prata med Roberto Luongo.

Jonathan Hayward/AP/SCANPIX

I dag kan Henrik Sedin bli Canucks nye kapten.
2 av 2

I dag kan Henrik Sedin bli Canucks nye kapten.

DARRYL DYCK/AP/SCANPIX

Sport | 13/09/2010 10:54

Henrik Sedin är väldigt nära att ta över C:et.

I dag kan Henrik Sedin bli erbjuden kaptensuppdraget för Vancouver Canucks. General managern Mike Gillis ska träffa målvakten Roberto Luongo under måndagen. Under det mötet ska frågan om kaptenskapet tas upp.

I somras spekulerades det i om Roberto Luongo hade tröttnat på att vara lagkapten för Vancouver. Under slutspelet i våras visade målvakten upp ett vresigt humör till en följd av alla intervjuer han var tvungen att göra i sitt ämbete som kapten. Mike Gillis, som tidigare har nekat till att Canucks skulle ta C:et ifrån målvakten, ska diskutera framtiden med Luongo i dag. Om det visar sig att 31-åringen vill bli av med ansvaret är det troligt att han kommer att ersättas av Henrik Sedin.

- Jag vet att han desperat vill vinna Stanley Cup och att han kommer att göra allt i sin makt för att göra det, säger Gillis om Luongo till The Province.

- Om han känner att det här är en distraktion eller att det hindrar honom i hans spel på något sätt, då är jag övertygad om att han tar ett beslut som i första hand är bäst för laget och i andra hand för honom själv.

Eftersom målvakter inte får vara lagkaptener i NHL har Roberto Luongo haft titeln på en inofficiell basis. Han tog över ansvaret när Markus Näslund lämnade klubben 2008.

Hockeysverige.se