Onsdag 19 Maj
Stockholm

Devils straffas hårt av NHL

Ilja Kovaltjuk fick sitt kontrakt - men Devils straffas hårt.
Ilja Kovaltjuk fick sitt kontrakt - men Devils straffas hårt. Foto: Gregory Smith/AP/SCANPIX

NHL har beslutat att straffa New Jersey Devils riktigt hårt efter turerna kring Ilja Kovaltjuk.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NEWARK, NEW JERSEY. New Jersey Devils försökte hitta en väg runt systemet. Nu väljer NHL att straffa klubben för det. I ett pressmeddelande skriver ligan att Devils tvingas böta tre miljoner dollar och släppa två draftval till en följd av Ilja Kovaltjuk-affären. Devils blir av med tredjevalet i nästa sommars NHL-draft och tvingas dessutom avsäga sig rätten till ett av sina val i första rundan de närmaste fyra åren.

Pengarna som klubben får böta går till ligans välgörenhetsorganisation, NHL Foundation.

Beslutet kommer några veckor efter att ligan godkänt det 15-årskontrakt som betalar Ilja Kovaltjuk 100 miljoner dollar. Bestraffningen gäller det första kontraktsförslaget som ligan satte stopp för, det som skulle betala Kovaltjuk 102 miljoner dollar för 17 år. Där skulle ryssen få 95 av dessa miljoner under de tio första åren av kontraktstiden och bara sju under de sista sju åren.

NHL anser att det kontraktet var konstruerat för att sänka Ilja Kovaltjuks lönetaksträff och därmed var ett sätt att kringgå reglerna om lönetaket.

New Jersey Devils kan överklaga beslutet, men det är fortfarande inte känt om klubben har för avsikt att göra det.

– Vi samtycker inte med beslutet. Vi har handlat i god tro och har inte gjort något fel. Vi kommer inte att kommentera ärendet vidare, var det enda general managern Lou Lamoriello hade att säga.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela