Adam Larsson är het inför NHL-draften nästa sommar.
Adam Larsson är het inför NHL-draften nästa sommar. - Foto: BILDBYRÅN

Svenske supertalangen hetast inför draften

Det ser ut att bli ett tajt race inför nästa sommar NHL-draft i Minnesota. Skellefteås Adam Larsson och kanadensaren Sean Couturier delar på förstaplatsen när TSN släpper sin första ranking för hösten. - Larsson har hela paketet, säger en scout om den svenska backen.


NEW YORK. Sommaren 2009 valdes sju svenskar i den första rundan av NHL-draften. Då gick Victor Hedman som tvåa, Oliver Ekman Larsson som sexa och Magnus Pääjärvi som tia.

Nästa år kan det återigen bli tre svenska spelare bland de tio första. I TSN:s första ranking, som bygger på en omröstning bland utvalda NHL-scouter, finns Adam Larsson, Gabriel Landeskog och Victor Rask alla på topp tio.

Adam Larsson delar förstaplatsen tillsammans med fjolårets poängkung i QMJHL, Sean Couturier, Dummondville Voltiguers. De har samlat på sig exakt samma poängsumma i omröstningen. Trea, inte långt efter toppduon, kommer Kanadas finalhjälte i Ivan Hlinka Memorial Tournament, Red Deer Rebels talangfulle forward Ryan Nugent-Hopkins.

- Alla tre har något speciellt. Couturier är en stor, skicklig center, Larsson är en back som har hela paketet och Nugent-Hopkins har en enorm offensiv talang. Det kommer att bli den intressantaste kampen om förstaplatsen som vi har skådat på väldigt länge, säger en av de utvalda scouterna till TSN.

Gabriel Landeskog, Kitchener Rangers, är rankad fyra, på behörigt avstånd från topptrion, medan Leksands centertalang Victor Rask återfinns på sjätte plats.

TSN:s septemberranking inför draften 2011:


1) Adam Larsson, b, Skellefteå.
2) Sean Couturier, c, Drummondville (QMJHL).
3) Ryan Nugent-Hopkins, c, Red Deer Rebels (WHL).
4) Gabriel Landeskog,hf, Kitchener Rangers (OHL).
5) Brandon Saad, vf, Saginaw Spirit (OHL).
6) Victor Rask, c, Leksand.
7) Matt Puempel, vf, Peterborough Petes (OHL).
8) Dougie Hamilton, b, Niagara IceDogs (OHL).
9) Adam Clendening, b, Boston University (NCAA).
10) Seth Ambroz, c, Omaha Lancers (USHL).

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!