Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Revanschsugne talangen tillbaka

Anton Gustafsson - tredje gången gillt?

Anton Gustafsson - tredje gången gillt?

Fred Chartrand/AP/SCANPIX

Sport | 15/09/2010 10:26

Anton Gustafsson har fått två säsonger förstörda på grund av skador. Nu är talangen tillbaka och vill ha revansch.

WASHINGTON, D.C. Den talangfulle centern, som har spåtts en lysande framtid, har de senaste säsongerna varit förföljd av skador. När inte ryggen har krånglat – Anton Gustafsson har haft problem med diskbråck – har det varit knän eller fingrar.

– Det har varit mycket. Jag är glad att jag är hel nu, säger han lättat tilll hockeysverige.se efter två tuffa ispass, samt ett fyspass, på första dagen av Capitals rookie camp.

Hur har självförtroendet påverkats av skadorna?

– Det är självklart väldigt mörbultat. När jag vet att skadorna alltid är med mig så vågar jag inte gå in i de där närkamperna som jag kanske borde gå in i, för att man är rädd att går man in där så kanske något går sönder. Det är någonting jag måste slå tillbaka, för om man åker omkring och tänker så, då blir det inte bra.

Vill vara skadefri

Med ett illa tilltygat självförtroende skall han nu försöka bevisa för Capitals ledning att han håller. Men han förväntar sig ingen plats hos de stora pojkarna. Än.

– Mitt första mål är att få vara skadefri och få tillbaka självförtroendet. Sedan är det att spela så mycket som möjligt i Hershey (Bears, farmarlaget, reds. anm.) och kanske få någon match här uppe. Det vore jävligt kul.

Och efter en dags tuff träning vågar Anton, trots rädslan för skador, ändå se fram emot den kommande veckan med tillförsikt.

– Alla vet att första dagen är den jobbigaste. Nu är den över, så det är bara att blicka framåt.

Mot en, förhoppningsvis, skadefri framtid.

Hockeysverige.se