Anton Gustafsson - tredje gången gillt?
Anton Gustafsson - tredje gången gillt? - Foto: Fred Chartrand/AP/SCANPIX

Revanschsugne talangen tillbaka

Anton Gustafsson har fått två säsonger förstörda på grund av skador. Nu är talangen tillbaka och vill ha revansch.


WASHINGTON, D.C. Den talangfulle centern, som har spåtts en lysande framtid, har de senaste säsongerna varit förföljd av skador. När inte ryggen har krånglat – Anton Gustafsson har haft problem med diskbråck – har det varit knän eller fingrar.

– Det har varit mycket. Jag är glad att jag är hel nu, säger han lättat tilll hockeysverige.se efter två tuffa ispass, samt ett fyspass, på första dagen av Capitals rookie camp.

Hur har självförtroendet påverkats av skadorna?

– Det är självklart väldigt mörbultat. När jag vet att skadorna alltid är med mig så vågar jag inte gå in i de där närkamperna som jag kanske borde gå in i, för att man är rädd att går man in där så kanske något går sönder. Det är någonting jag måste slå tillbaka, för om man åker omkring och tänker så, då blir det inte bra.

Vill vara skadefri

Med ett illa tilltygat självförtroende skall han nu försöka bevisa för Capitals ledning att han håller. Men han förväntar sig ingen plats hos de stora pojkarna. Än.

– Mitt första mål är att få vara skadefri och få tillbaka självförtroendet. Sedan är det att spela så mycket som möjligt i Hershey (Bears, farmarlaget, reds. anm.) och kanske få någon match här uppe. Det vore jävligt kul.

Och efter en dags tuff träning vågar Anton, trots rädslan för skador, ändå se fram emot den kommande veckan med tillförsikt.

– Alla vet att första dagen är den jobbigaste. Nu är den över, så det är bara att blicka framåt.

Mot en, förhoppningsvis, skadefri framtid.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.