Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dallas på väg att sajna nyckelspelare

- 16/09/2010, 21:48 -
Dallas Stars storsatsar.

Dallas Stars storsatsar.

Tony Gutierrez/AP/SCANPIX

James Neal var en av Dallas Stars viktigaste spelare under fjolsäsongen, nu ser han ut att förlänga sitt kontrakt med laget.

DALLAS. Efter att ha slagit igenom på allvar förra säsongen sågs James Neal som en kommande nyckelspelare för Dallas Stars. Tröga kontraktsförhandlingar under sommaren har satt käppar i hjulet. Nu verkar Neal slutligen vara nära en överenskommelse med klubben.

Efter att under sin första säsong med Dallas gjort godkända 37 poäng på 77 matcher växte Neal ifjol ut till en nyckelspelare att lita på. Med sina 55 poäng på 78 matcher var han tredje bästa poängplockare i klubben och drog det offensiva lasset tillsammans med Brad Richards och Loui Eriksson.

Hans kontrakt gick dock ut efter den gångna säsongen och förhandlingarna om det nya kontraktet har gått trögt. Nu verkar dock parterna ha närmat sig varandra och en lösning finns nära till hands enligt klubbens GM Joe Nieuwendyk.

- Det har pratats hela veckan och jag tror vi är nära en slutlig lösning, säger Nieuwendyk i en intervju med Dallas Morning News.

Om det skulle vara så att inget kontrakt blivit klart innan träningslägret sätter igång nästa vecka så kommer inte Neal få delta utan kommer i det fallet träna på egen hand hemma i Ontario, Kanada. Samma sak gäller för backen Matt Niskanen som även han förhandlar om ett nytt kontrakt och uppges vara nära en lösning.

James Neal draftades ursprungligen av klubben som 33:e spelare i draften 2005 och tog också en plats i Kanadas VM-lag i vintras. Där svarade han för tre poäng på tre matcher innan Kanada åkte ut mot Ryssland i kvartsfinalen.

Hockeysverige.se