Marcus Johansson levererade direkt.
Marcus Johansson levererade direkt. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Svenska stjärnskottet levererade direkt

Marcus Johansson stod för två assists när Capitals rookielag vann.


WASHINGTON. Marcus Johansson, en del i Färjestads guldgäng från 2009 har till den här säsongen flyttat till Washington. På försäsongen spelar han med Capitals rookielag som hade en rolig gårdag när de besegrade Philadelphia Flyers rookies med 4-3.

Johansson stod för två assists och fick efter matchen beröm av coachen Bruce Boudreau och sågs överlag som matchens bästa spelare. Han håller inte igen när han spelar och är förmodligen lagets jämnaste spelare, menar Boudreau.

- Han har förändrat sitt spel en hel del sedan sommarlägret. Det är bra. Nu håller han inte igen, nu spelar han mer vår typ av ishockey. Man kan se hur smidigt han tar sig runt banan och hur stark han är på tekningar och med pucken. Han var antagligen den jämnaste spelaren vi hade på isen, säger coachen till Washington Post.

En drömstart för Landskronasonen med andra ord, draftad av Capitals som nummer 24 totalt i den svenska succédraften 2009.

Även de svenska backarna Erik Gustafsson och Ricard Blidstrand imponerade och bidrog med varsin assist i segermatchen.

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.