Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenska stjärnskottet levererade direkt

Marcus Johansson levererade direkt.

Marcus Johansson levererade direkt.

Daniel Stiller/BILDBYRÅN

Sport | 17/09/2010 15:03

Marcus Johansson stod för två assists när Capitals rookielag vann.

WASHINGTON. Marcus Johansson, en del i Färjestads guldgäng från 2009 har till den här säsongen flyttat till Washington. På försäsongen spelar han med Capitals rookielag som hade en rolig gårdag när de besegrade Philadelphia Flyers rookies med 4-3.

Johansson stod för två assists och fick efter matchen beröm av coachen Bruce Boudreau och sågs överlag som matchens bästa spelare. Han håller inte igen när han spelar och är förmodligen lagets jämnaste spelare, menar Boudreau.

- Han har förändrat sitt spel en hel del sedan sommarlägret. Det är bra. Nu håller han inte igen, nu spelar han mer vår typ av ishockey. Man kan se hur smidigt han tar sig runt banan och hur stark han är på tekningar och med pucken. Han var antagligen den jämnaste spelaren vi hade på isen, säger coachen till Washington Post.

En drömstart för Landskronasonen med andra ord, draftad av Capitals som nummer 24 totalt i den svenska succédraften 2009.

Även de svenska backarna Erik Gustafsson och Ricard Blidstrand imponerade och bidrog med varsin assist i segermatchen.