Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tidigare supertalang tas till nåder

Patrick O'Sullivan blev tvungen att svälja sin stolthet.

Patrick O'Sullivan blev tvungen att svälja sin stolthet.

Bildbyrån

Sport | 17/09/2010 21:31

Patrick O'Sullivan får tvåvägskontrakt och går därför till Carolina Hurricanes.

RALEIGHPatrick O'Sullivan var på väg mot stjärnorna. Sedan trejdades han till Edmonton Oilers och hamnade nästan i rännstenen. Efter en katastrofartad fjolårssäsong tvingas 25-åringen nu svälja sin stolthet och acceptera ett tvåvägskontrakt. På fredagen blev han klar för Carolina Hurricanes.

 

Den amerikanske forwarden gjorde 22 mål och 53 poäng för Los Angeles Kings säsongen 2007/08. Året därpå skeppades han till Edmonton Oilers, där karriären gick ordentligt utför. Under det tunga fjolåret mäktade han bara med elva mål och 34 poäng. Ännu värre var att han lämnade säsongen med ligans sämsta plus- och minusnotering, -35.

 

Misslyckadet utmynnade i att Edmonton köpte ut O'Sullivan ur kontraktet. Den tidigare juniorstjärnan blev unrestricted free agent, men intresset var näst intill noll. Kontraktet han slutligen undertecknade med Carolina är värt 600 000 dollar om han lyckas ta en NHL-tröja. Hamnar han däremot i AHL sjunker lönen till 105 000 dollar.

 

- Patrick hade lite av ett mellanår i Edmonton förra säsongen, men är fortfarande ung och väldigt skicklig. Han gjorde 20 mål för bara ett par säsonger sedan och har förmågan för att kunna nå den noteringen igen. Patrick kommer att slåss om en plats i vårt NHL-lag under träningslägret, säger Carolinas general manager Jim Rutherford i ett pressmeddelande.

Hockeysverige.se