Efter hjärtproblemen - nu slipper han fystest

- 18/09/2010, 11:27 -

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /

Jonas Gustavsson fördes i fjol till sjukhus efter massiva hjärtproblem. I år slapp han göra testet som ledde till kollapsen.

TORONTO. I fjol slutade Toronto Maple Leafs fystest med att Jonas Gustavsson fick forslas till sjukhus i ambulans. Målvaktens hjärta slutade inte rusa efter hans insats på det så kallade VO2-testet, där spelarens syreupptagningsförmåga kontrolleras på en motionscykel. Testet uppdagade att Gustavsson hade ett hjärtproblem som han slutligen fick göra både en och två operationer för att korrigera.

När Toronto inledde sitt träningsläger på fredagen slapp 25-åringen sätta sig på testcykeln.

- För det första vet de redan om att jag är i bra form. Det är det huvudsakliga skälet. För det andra kanske de trodde att det skulle vara mentalt tufft för mig att göra det, men det hade varit okej. Jag skulle kunna göra, det skulle inte påverka mitt hjärta eller så, säger Gustavsson till Toronto Star.

Jonas Gustavsson har använt sommaren till att bli starkare. Han säger till tidningen att han framför allt har förbättrat explosiviteten i benen för att kunna röra sig snabbare i sidled.

Om det räcker för att konkurrera ut veteranen Jean-Sébastien Giguère återstår att se. Torontos coach Ron Wilson har tidigare indikerat att han ser Giguère som nummer ett, men att den målvakts som spelar bäst kommer att stå flest matcher.

Hockeysverige.se