Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pittsburghs storstjärna missar premiären

Staal missar premiären.

Staal missar premiären.

Gene J. Puskar/AP/SCANPIX

Sport | 18/09/2010 17:09

Pittsburgh Penguins har förstärkt laget efter den snöpliga sortin i slutspelet ifjol då spelare som Paul Martin, Zbynek Michalek och Mike Comrie anlänt. Nu kommer dock också ett negativt besked för alla Penguins fans.

PITTSBURGH. Nyckelspelaren Jordan Staal har drabbats av en infektion i foten och tvingades till operation för att få ordning på problemet. Efter en operation av detta slag krävs det normalt 5-6 veckors återhämtning. Det innebär sannolikt att Staal missar Penguins premiärmatch hemma mot Philadelphia Flyers den 7 oktober.

- Det viktiga nu är att vi vet att infektionen är åtgärdad och att Jordan kan påbörja sin rehabilitering, säger Pittsburgs GM Ray Shero i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

- Vi vet att han är besviken över att missa starten på säsongen men vet också att han kommer komma tillbaka till fullgott slag utan att behöva missa för många matcher.

Staal, som var med och vann Stanley Cup med Pittsburgh 2009, svarade under fjolåret för 49 poäng på 82 matcher i grundserien och var en viktig kugge i Penguins lagbygge. Den skicklige centern var också en av tre kandidater nominerade till Selke Trophy, priset till ligans bästa tvåvägsforward. Ett pris som sedan Detroits Pavel Datsyuk plockade hem.

Hockeysverige.se