Tisdag 20 Apr
Stockholm

Svenske talangen på jakt efter ny succé

Erik Karlsson är mer rutinerad nu.
Erik Karlsson är mer rutinerad nu. Foto: Adrian Wyld/AP/SCANPIX

Han slog igenom med dunder och brak under sin debutsäsong. Efter att ha spelat mest av alla backar under Senators slutspelsresa i våras är han nu redo att göra nya intryck. - Jag har ett års rutin nu och kan fokusera på rätt saker i större utsträckning, säger Karlsson i en intervju med TSN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OTTAWA. Han petades i inledningen av fjolårssäsongen då han ansågs väga lite för lätt för NHL. Erik Karlsson nöjde sig inte med att spela i AHL. Han utan visade omgående Ottawas klubbledning att de hade tagit ett felaktigt beslut som hade skickat ner honom till Binghamton.

Karlsson fick chansen på nytt och stod för 26 poäng på 60 matcher under sin debutsäsong i NHL. Fantastiska siffror för en rookieback. Det var inte nog med det. I slutspelet stod Karlsson för en fantastisk insats med sex poäng på sex matcher och han hade också mest speltid av Ottawas backar.

Vill bli bättre

När Karlsson nu återvänt till Ottawa är han redo att göra intryck på nytt och han känner också att han har bättre förutsättningar den här säsongen. Att återvända till något han känner till sedan tidigare innebär trygghet för den öppne smålänningen.

- Jag känner till alla övningar och allt runtomkring. Jag har mer erfarenhet som gör att jag nu kan fokusera mer på rätt saker, säger Karlsson till TSN.

- Jag spelade 60 matcher förra säsongen och förhoppningsvis kan jag spela än fler i år. Alla vill förbättra sig, jag också, och förväntningarna är definitivt högre i år, fortsätter den unge svensken.

Coachen Cory Clouston ser mycket positivt på Karlssons utvecklingskurva och menar att han gått framåt väldigt mycket på väldigt kort tid. En egenskap Clouston tycker är extra speciell är Karlssons förmåga att ta fram det lilla extra i viktigare matcher.

”Lyckligt lottad”

- Han har förbättrat sig mycket. Han var vår viktigaste försvarare i slutspelet ifjol och visade verkligen att han är som bäst när det gäller som mest, säger Clouston.

Något som definitivt hjälpt Karlsson i hans unga NHL-karriär är stödet från alla veteraner han har runt omkring sig. När han började spela för Ottawa ifjol bodde han hemma hos Daniel Alfredsson och hans familj. Backveteranen Chris Phillips hjälpte också Karlsson på vägen.

- Jag har varit otroligt lyckligt lottad som haft så fantastiska ledare runt omkring mig som hjälpt mig mycket, säger Karlsson.

- Jag tror de kommer att hjälpa mig lika mycket i år som de gjorde ifjol.

Det råder inget tvivel om att Karlsson har fått en flygande start på sin NHL-karriär och att han har alla verktyg och förutsättningar att bygga vidare på succén i år.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela