Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skadad - efter en kvart

Filip Kuba missar en stor del av säsongen efter att ha brytit foten.

Filip Kuba missar en stor del av säsongen efter att ha brytit foten.

Fred Chartrand/AP/SCANPIX

Sport | 19/09/2010 17:51

Ottawa Senators värvade stort på försvarssidan inför den nya säsongen, nu har de dock drabbats av en tung skada.

OTTAWA. Ottawa har under sommaren plockat in stjärnbacken Sergei Gonchar för att spetsa till det försvar som har varit så tunt under flera säsonger. Bara 15 minuter in på klubbens första officiella träningspass tunnades backbesättningen dock ut igen.

Filip Kuba fastnade med skridskon i isen och tvingades lämna träningen utan att kunna lägga någon tyngd på den skadade högerfoten. Det befaras att fotleden är bruten vilket lär innebära upp till två månaders rehabilitering för den tjeckiske backen.

Coachen Cory Clouston anser att det är bättre att Kuba missar inledningen av säsongen än att han saknas längre fram.

- Det är klart att du aldrig vill ha skador men drabbas du av dem är det bättre att göra det i början av säsongen än i slutet, säger han till Ottawa Sun.

- Vi spelade mycket utan honom förra säsongen och uppenbarligen får vi inleda utan honom även i år.

Kuba svarade för 28 poäng på 53 matcher under den skadeförföljd säsong ifjol och det är uppenbart att den tjeckiske bjässen inte verkar ha turen inne att få spela en hel säsong i år heller. Kuba var tänkt som backpartner till Erik Karlsson. En roll som nu troligen tas av Chris Campoli istället.

Hockeysverige.se