Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kovalev: "Jag kunde inte ens skjuta"

Kovalev återvänder från sin långa skada.

Kovalev återvänder från sin långa skada.

Ryan Remiorz

Sport | 19/09/2010 21:28

Efter ett första år i Ottawa som slutade i en besvikelse är Alexei Kovalev redo för revansch. Under sommaren har de skador den skicklige ryssen drabbades av ifjol läkt ihop och han är nu redo att visa vad han går för. - Jag kunde inte ens skjuta förra säsongen, säger han om sitt mardrömslika fjolår.

OTTAWA. Han var den stora stjärnvärvningen för ett Ottawa i behov av offensiv hjälp förra säsongen. Allt slutade i besvikelse när Alexei Kovalev svarade för sitt sämsta år på länge med 49 poäng på 77 matcher i grundserien och ett missat slutspel till följd av en skada.

Under sommaren har dock Kovalev läkt ihop bra och nu är han redo att visa sina belackare vad han verkligen går för. Med en handled och ett knä som fungerar fullt ut ska han återgå till att vara den producerande spelare han alltid har varit.

”Påverkade mitt spel”

- Jag kunde inte ens skjuta förra säsongen. Jag hade så ont i min handled och visste inte var det kom ifrån, säger Kovalev i en intervju med Ottawa Sun.

- Vi försökte med allt men jag ville inte opereras och missa matcher. Självklart påverkade det mitt spel då jag tänkte på hur skadan kändes hela tiden.

Den 37-årige ryssen går in på sista året på sitt kontrakt med Ottawa. Något som han själv menar att han inte tänker något extra på. Han vill istället fokusera på att få en så bra säsong som möjligt nu när han äntligen känner sig skadefri.

”Vill göra det bästa av situationen”

- Jag tänker snarare på att jag har jobbet här nu och att jag vill göra det bästa av det, om det sedan leder till nytt kontrakt gör det mig väldigt glad också förstås, säger Kovalev.

- Jag har sett spelare som det låser sig för fullständigt när de åker runt och tänker på saker som kontraktssituationen och det är det absolut värsta du kan göra.

En skadefri och fokuserad Kovalev blir självklart en tillgång för ett Ottawa på väg uppåt. Sedan återstår det att se om hans fokus och koncentration kan bidra till att han spelar till sig ett nytt kontrakt.

Hockeysverige.se