- Foto: Paul Sancya/AP/SCANPIX

Slutar - och blir expertkommentor

Brad May lägger skridskorna på hyllan - och satsar på en ny karriär.


GRAND RAPIDS, MICHIGAN. Till hösten inleder den statliga kanadensiska tv-kanalen CBC en satsning på AHL-hockey. Nu har gjort ett tungt och rutinerat nyförvärv för att ge sändningarna mer autenticitet. I går avslöjade kanalen att den forne NHL-spelaren Brad May tar anställning som expertkommentator i rutan.

38-årige May väljer därmed, efter drygt 1 000 NHL-matcher och en Stanley Cup-titel med Anaheim Ducks 2007, att lägga skridskorna på hyllan. Trots det strävar tuffingen fortfarande efter att nå tillbaka till NHL.

- Jag är upprymd över vad som väntar mig och upprymd över chansen att få jobba med Hockey Night. Mitt mål är att komma tillbaka till NHL och få vara med och göra Hockey Night in Canada i rutan varje lördag. Det är mitt stora mål, säger han till tv-kanalen.

Brad May inledde NHL-karriären med Buffalo Sabres 1991. Sedan dess har det blivit 1 041 matcher, 288 poäng och 2 248 utvisningsminuter för den burduse forwarden, som bland annat hade en hel del heta dueller med Ulf Samuelsson under 1990-talets första hälft. Bortsett från sex och en halv säsong i Buffalo har han även spelat för Vancouver, Phoenix, Colorado, Anaheim, Toronto och senast Detroit.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!