”Fansen borde chilla”

- 24/09/2010, 10:31 -
Carey Price tycker fansen är orättvisa.

Carey Price tycker fansen är orättvisa.

Paul Chiasson/AP/SCANPIX

Utbuad och utbytt i sin första försäsongsmatch. Carey Price lät inte det störa honom. Dagen efter 2-4-förlusten mot Boston Bruins var hans budskap till fansen att ta ett djupt andetag och låta syret nå hjärnan innan de agerar.

MONTREAL. - Slappna av, chilla... Vi har massor med tid på oss. Vi kommer inte att vinna Stanley Cup i den första träningsmatchen. Jag vet inte vad fansen vill förmedla, men jag tycker inte att det var rätt sätt att agera på, säger 23-åringen till TSN.

Price har blivit hånad hemma i Bell Centre tidigare. I slutspelet för två år sedan jublade publiken varje gång han gjorde en rutinräddning när laget besegrades av Boston Bruins. Då lät han publikens reaktion påverka honom. Det tänker han inte göra nu. Han säger sig ha accepterat de yttre omständigheterna som råder i Montréal.

- Det är som det är. Det finns ingenting man kan göra åt det, menar Carey Price som inte märker av någon attityd när han rör sig ute i offentligheten.

- När jag åker in till stan är folk väldigt artiga. Ingen har någonsin kommit fram till mig och sagt "du suger". Jag tror inte att någon någonsin skulle göra det. Det är bara det att när folk hamnar i större folkmassor blir de "modigare".

Hockeysverige.se