Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pronger tror på framgång i år igen

- 24/09/2010, 17:10 -
Chris Pronger tror på framgång inför den stundande säsongen.

Chris Pronger tror på framgång inför den stundande säsongen.

Kathy Willens/AP/SCANPIX

Efter att ha fallit på målsnöret förra året är Chris Pronger sugen på nya framgångar. Han menar att Philadelphias breddade backsida kan bli nyckeln till att gå hela vägen. - Vi behöver vara piggare när det verkligen gäller, säger Pronger i en intervju med Philadelphia Daily News.

PHILADELPHIA. Han var den kanske enskilt största anledningen till Philadelphia Flyers framgångsrika slutspel förra våren. Det var dock något som kostade enormt mycket kraft och även en sliten kropp. Något som i sin tur renderade i en knäoperation för Chris Pronger den gångna sommaren. Han opererades dock inte förrän 27 juli vilket innebär att han missar starten av Flyers försäsong.

- Jag ville se om det skulle läka ihop av sig själv, men det gjorde det inte och därför tvingades jag till operation, säger Pronger i en intervju med Philadelphia Daily News.

”Skönt att slippa träningslägret ibland”

Den 35-årige backen opererade bort lösa broskbitar i knäet och efter några veckor där han bara kunnat rehabträna i gymmet var han tillbaka på isen och åkte skridskor i veckan. Detta skedde dock utan någon som helst kontakt och endast tillsammans med de andra skadade spelarna.

- Ibland kan det vara skönt att missa delar av träningslägret, säger Pronger som varit med på många tuffa läger genom åren.

- Fast du vill aldrig hamna i situationen att du inte kan vara med när laget går på is.

Pronger ser med tillförsikt fram mot den kommande säsongen, framför allt tack vare alla rutinerade backar som general managern Paul Holmgren plockat in under sommaren. En av dem är Sean O'Donnell, Prongers backpartner när han vann Stanley Cup med Anaheim 2007. Just bredden på backsidan är vital för att man ska lyckas gå hela vägen i år, menar Pronger.

”Bredden kan bli avgörande”

- Ifjol var vi fyra som spelade mest väldigt slitna när vi kom fram till finalserien och förhoppningsvis ska detta underlätta lite och hålla oss pigga när det verkligen gäller, säger Pronger.

- Vi har enorm bredd på backsidan och det kan komma att bli avgörande.

Förra gången Pronger förlorade en final i Stanley Cup, med Edmonton 2006, följde han upp det med en seger med Anaheim året efter. Nu återstår det att se om Pronger än en gång kan omvandla bitterheten efter en finalförlust till att än en gång leda sitt lag till den åtråvärda bucklan.

Hockeysverige.se