Chris Pronger tror på framgång inför den stundande säsongen.
Chris Pronger tror på framgång inför den stundande säsongen. - Foto: Kathy Willens/AP/SCANPIX

Pronger tror på framgång i år igen

Efter att ha fallit på målsnöret förra året är Chris Pronger sugen på nya framgångar. Han menar att Philadelphias breddade backsida kan bli nyckeln till att gå hela vägen. - Vi behöver vara piggare när det verkligen gäller, säger Pronger i en intervju med Philadelphia Daily News.


PHILADELPHIA. Han var den kanske enskilt största anledningen till Philadelphia Flyers framgångsrika slutspel förra våren. Det var dock något som kostade enormt mycket kraft och även en sliten kropp. Något som i sin tur renderade i en knäoperation för Chris Pronger den gångna sommaren. Han opererades dock inte förrän 27 juli vilket innebär att han missar starten av Flyers försäsong.

- Jag ville se om det skulle läka ihop av sig själv, men det gjorde det inte och därför tvingades jag till operation, säger Pronger i en intervju med Philadelphia Daily News.

”Skönt att slippa träningslägret ibland”

Den 35-årige backen opererade bort lösa broskbitar i knäet och efter några veckor där han bara kunnat rehabträna i gymmet var han tillbaka på isen och åkte skridskor i veckan. Detta skedde dock utan någon som helst kontakt och endast tillsammans med de andra skadade spelarna.

- Ibland kan det vara skönt att missa delar av träningslägret, säger Pronger som varit med på många tuffa läger genom åren.

- Fast du vill aldrig hamna i situationen att du inte kan vara med när laget går på is.

Pronger ser med tillförsikt fram mot den kommande säsongen, framför allt tack vare alla rutinerade backar som general managern Paul Holmgren plockat in under sommaren. En av dem är Sean O'Donnell, Prongers backpartner när han vann Stanley Cup med Anaheim 2007. Just bredden på backsidan är vital för att man ska lyckas gå hela vägen i år, menar Pronger.

”Bredden kan bli avgörande”

- Ifjol var vi fyra som spelade mest väldigt slitna när vi kom fram till finalserien och förhoppningsvis ska detta underlätta lite och hålla oss pigga när det verkligen gäller, säger Pronger.

- Vi har enorm bredd på backsidan och det kan komma att bli avgörande.

Förra gången Pronger förlorade en final i Stanley Cup, med Edmonton 2006, följde han upp det med en seger med Anaheim året efter. Nu återstår det att se om Pronger än en gång kan omvandla bitterheten efter en finalförlust till att än en gång leda sitt lag till den åtråvärda bucklan.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.