Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tedenby stor matchhjälte för Devils

- 29/09/2010, 11:47 -
Mattias Tedenby låg bakom Devils segermål.

Mattias Tedenby låg bakom Devils segermål.

Mikael Fritzon/SCANPIX

Mattias Tedenby visade framfötterna när Devils besegrade Flyers.

NEWARK, NEW JERSEY. Nu var Ilja Kovaltjuks mål till viss del en solouppvisning. Ryssen bröt in längs vänsterkanten, gjorde bort en motståndare och lyfte upp pucken bakom Brian Bouchers i Philadelphia Flyers kasse. Målet möjliggjordes dock av Mattias Tedenbys smarta passning i mittzonen.

– Det var en grym passning av Tedenby. Han kunde inte dumpa pucken, men passade mig i stället och jag hade bra fart och kunde gå runt deras kille. Det var en grym passning av honom, säger Kovaltjuk till nhl.com.

En pigg Mattias Tedenby spelade drygt 15 minuter och avfyrade fyra skott på mål. Coachen John MacLean gillade vad det 20-årige svensken bidrog med på isen.

– Tedenby fick många minuter, vi kastade honom rätt in i elden, men det är på det sättet man får erfarenhet. Han har farten utan tvekan. Ju mer han spelar, ju mer kommer han att hitta ytorna och läsa spelet som man måste göra i NHL-spelet, säger MacLean.

Mycket istid för rookiesvenskarna

Själv såg den tidigare HV71-forwarden matchen som ett steg i rätt riktning. Han var inte nöjd med sin försäsongsdebut förra veckan.

– Det gick bättre än i första matchen. Det kändes rätt bra. Jag tyckte att jag har rätt fräscha ben därute i dag, kommenterade Mattias Tedenby som matchades i en formation med Jason Arnott och kaptenen Jamie Langenbrunner.

Tedenby var långt ifrån den enda rookiesvensken på isen. Alexander Urbom och Jacob Josefson matchades flitigt i Devils laguppställning medan den tidigare collegebacken Erik Gustafsson fick en hel del speltid för Flyers. Dessutom gjorde provspelande Marcus Nilson sin tredje försäsongsmatch för New Jersey.

Urbom spelade 21.59 och var +1 medan Josefson var -1 efter att ha spelat 16.39 som center mellan Dainius Zubrus och David Clarkson. Marcus Nilson hade 13.05 i istid och Erik Gustafsson spelade 21.09 och var -1 för Flyers.

Tendenby briljerar

Hockeysverige.se