Som istället för sikta in sig på Oklahoma City.
1 av 2
Som istället för sikta in sig på Oklahoma City. - Foto: BILDBYRÅN
Det blir inget NHL-spel för Omark.
2 av 2
Det blir inget NHL-spel för Omark. - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Omark skickas ner till farmarligan

Den supertekniske forwarden får inte inleda säsongen i världens bästa liga.


Omarks väg till NHL

Linus Omark slog igenom tillsammans med barndomsvännen Johan Harju i Lulep säsongen 2008/2009. Efter att ha gjort 55 poäng på 53 matcher och slutat trea i poängen gick flyttlasset till Ryssland.

Storklubben Dynamo Moskva plockade upp svenskarna och det gick ganska knackigt. Efter en säsong i KHL bestämde sig 23-åringen att försöka ta en plats i NHL - men fick i dag ge sig.

EDMONTON. Linus Omark beslutade sig för att försökta slå sig in i Edmonton Oilers efter en sejour i KHL. Förra veckan gjorde den kvicke forwarden ett mål och två assist i en träningsmatch mot svensklaget Vancouver Canucks.

Trots att han har hyllats under försäsongen blev det i dag klart att 23-åringen inte kommer att få en plats i NHL utan blir nerskickad till farmaligan och Oklahoma City. 23-åringen som var med och spelade VM i tidigare i år har dock inga planer på att vända tillbaka hem till Sverige.

– Han ska vara kvar. Klart att han är besviken och ledsen men det är bara att knyta ihop näven och köra på som han har gjort, säger hans agent Patrik Aronsson till Aftonbladet.

Omark är en skicklig spelare som inte kunde knäcka de sex bästa forwardsen”, skriver Edmonton Journal.

Se Omarks enormt kyliga straff mot Schweiz

AHL
/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!