"Vi vet inte var han har tagit vägen"

- 06/10/2010, 11:59 -
Anton Gustafsson försvunnen.

Anton Gustafsson försvunnen.

Fred Chartrand/AP/SCANPIX

I måndags skickade Washington Capitals Anton Gustafsson till farmarlagets farmarlag South Carolina Stingrays i ECHL. I natt hade svensken fortfarande inte anmält sig till klubben.

WASHINGTON. - Vi är inte säkra på vad det är som händer kring Anton Gustafsson. Capitals skickade hit honom, men han har inte dykt upp än, säger Stingrays coach Cail MacLean till postandcourier.com.

20-årige Gustafsson klarade för andra hösten i följd inte av att ta en ordinarie tröja i Washingtons farmarlag Hershey Bears. I fjol lånades han ut till Borås i allsvenskan, i år vill Capitals att han stannar kvar i Nordamerika.

- Han behöver bli starkare, säger Hershey Bears coach Mark French till pennlive.com.

- Han behöver spela i ett högre tempo för att kunna konkurrera om en plats på AHL-nivå. Vi tyckte att det var rätt att skicka honom till AHL så att han kan spela regelbundet och få mer istid.

Anton Gustafsson var Washington Capitals förstaval i draften 2008. Sedan dess har han varit skadeförföljd och tvingats till flera avbrott, framför allt på grund av ryggbesvär.

När hockeysverige.se pratade med Gustafsson under Washingtons rookieläger beskrev han sitt självförtroende som "mörbultat".

- När jag vet att skadorna alltid är med mig så vågar jag inte gå in i de där närkamperna som jag kanske borde gå in i, för att man är rädd att går man in där så kanske något går sönder. Det är någonting jag måste slå tillbaka, för om man åker omkring och tänker så, då blir det inte bra, sade han till hockeysverige.se's Washingtonkorrespondent Simone Götesson.

Hockeysverige.se

Video om Anton Gustafssons nya klubb.

nhl