"Bäckis" svit i fara - Kan missa premiären i helgen

- 06/10/2010, 13:27 -
Nicklas Bäckström i Washington Capitals.

Nicklas Bäckström i Washington Capitals.

Frank Franklin II/AP/SCANPIX

Han har inte missat en enda match under sina tre år i NHL. Men nu är helgens säsongspremiär i fara. Såret på Nicklas Bäckströms smalben riskerar att stoppa honom från spel mot Atlanta, natten mot lördag. - Allt hänger på hur läkningen går, säger "Bäckis" till Gävle Nyhetsbyrå.

WASHINGTON. Det var i fredagens träningsmatch mot Columbus Blue Jackets som det smällde. Nicklas Bäckström täckte ett skott som gick rakt igenom benskyddet.

- Pucken träffade mitt på smalbenet – och det kändes ju rätt ordentligt kan jag säga. Men jag spelade vidare och märkte inte förrän efteråt att det blivit ett stort sår som jag fick sy ihop, säger han till Gävle Nyhetsbyrå.

14 stygn blev det för svensken som avstod från spel i den avslutande träningsmatchen mot Nashville härom kvällen.

Nu blir det en kamp emot klockan för att hinna bli spelklar till bortamatchen mot Atlanta Thrashers natten mot lördag. Nicklas Bäckström är osäker på om det blir spel eller inte.

- Vi tar det dag för dag, jag vet faktiskt inte riktigt hur det blir just nu. Allt hänger på hur läkningen går. Huden är ju så tunn på smalbenet, det är väl det som är problemet. Jag äter penicillin nu för att det inte ska bli nån infektion.

22-åringen har gjort 246 raka NHL-matcher i grundseriesammanhang sedan debuten 2007. Han har heller aldrig missat någon slutspelsmatch för Washington Capitals.

Hockeysverige.se

Se Alexander Ovechkin och Bäckström prata om svenskens spel