Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Backstjärnan skickas till AHL efter storbråke

Får inleda säsongen i AHL.
1 av 1

Får inleda säsongen i AHL.

Darryl Dyck/AP/SCANPIX

Sport | 06/10/2010 22:28

Efter bråket är det nu klart att Sheldon Souray får inleda säsongen i AHL.

EDMONTON. Efter att ha försökt - och misslyckats - trejda den välavlönade kanadensaren under sommaren har Oilers nu beslutat sig för att låna ut honom till AHL-laget Hershey Bears, farmarlag till Washington Capitals, uppger TSN.

Klubben ville inte skicka Souray till sitt eget farmarlag Oklaholma City Barons på grund av den pågående konflikten. Oilers hopp om att bli av med backen ligger i en så kallad re-entry waivers. Det innebär att klubben kallar upp Souray och därmed tvingas sätta honom på waivers. Om någon klubb nappar då tvingas Oilers betala häften av Sourays lön under den återstående kontraktstiden.

34-årige Sheldon Souray skrev under ett femårskontrakt med Edmonton Oilers i juli 2007 värt i snitt 5,4 miljoner dollar per säsong. Den hårdskjutande backen har haft stora skadeproblem har missat 102 matcher på grund av skador sedan han kom till Edmonton.

Hockeysverige.se

Souray i bråk med Mattias Öhlund