Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tuffingens kyla betalade sig

1 av 1

BILDBYRÅN

Sport | 09/10/2010 11:11

Douglas Murray undvek fajten - då nätade San José Sharks på Columbus Blue Jackets i powerplay.

STOCKHOLM. Det var halvvägs in i den första perioden som det small. Douglas Murray körde över agitatorn Derek Dorsett så att han tappade hjälmen. Det fick Columbusforwarden att se rött. Han delade ut en eftersläng på Murray och ville slåss. Men svensken höll sig kall - på lagkaptenen Joe Thorntons order.

- Kaptenen skrek nej. Vi hade fått ett powerplay med oss och det var inte rätt tillfälle att kasta handskarna, sade Douglas Murray efter matchen.

- Jag har ingenting emot att göra det, men då ska man inte göra det av själviska skäl, utan för lagets skull.

"Hade varit ett dåligt byte"

Dorsett fick två minuter för tripping och nämnde Thornton satte 2-0 till San José under samma powerplay.

- Douglas är en viktig spelare för vårt lag och spelar många minuter. Jag vet inte hur många minuter nummer 15 (Dorsett) spelar för dem, men jag är säker på att det hade varit ett dåligt byte för oss, säger Joe Thornton.

Han har en poäng. Derek Dorsett hade nästan bara en fjärdedel av Douglas Murrays istid (20.30). Svensken, som är känd som en defensiv jätte, fick nästan tre minuters istid i powerplay. Det har inte hört till vanligheterna under hans NHL-karriär.

"Antar att de gillade vad de såg"

- Jag har spelat powerplay på alla nivåer innan jag kom till NHL. Det här är förstås annorlunda, men jag spelade en del powerplay under försäsongen, så jag antar att coacherna gillade vad de såg, tror Douglas Murray.

Det blev inga personliga poäng för backbjässen, däremot tre för hans San José. Logan Couture bröt dödläget med sitt 3-2-mål tio minuter före slutet. Det blev en perfekt avslutning på en perfekt dag för Douglas Murray.

- Jag njöt särskilt mycket av nationalsången innan matchen. De borde spela den i USA oftare...

Hockeysverige.se