Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Slutade spela efter att de gjorde 3-2"

- 10/10/2010, 14:31 -
Henrik Tallinders Devils krossades.

Henrik Tallinders Devils krossades.

Bill Kostroun/AP/SCANPIX

Devils mosades - kördes över med 2-7 mot Washington.

WASHINGTON D.C. Hur ett rutinerat lag som New Jersey kan lägga sig platt efter en bra inledning förklarar Tallinder så här:

– Jag tror att det har att göra med identiteten på själva laget. Vi har ju väldigt mycket talang i laget, men man måste ju fortfarande spela som ett lag, annars funkar det inte i långa loppet och jag tror att vi fortfarande söker det där, förklarar Tallinder och utvecklar sitt resonemang:

– New Jersey har alltid spelat väldigt strikt, efter mönster och taktik och så vidare, men nu känns det lite som att vi har mer talang, mer rutin, så det känns som att vi kan göra lite mer saker, vara mer konstruktiva. Man måste ju börja någonstans, ha ett grundspel, och det känns som att vi söker efter det just nu.

Hur lång tid tar det att hitta grundspelet?

– Äh, det borde inte ta så lång tid, vi borde redan ha hittat det. Det är alltid så när det kommer in nya spelare, man söker var man ska vara och hur man ska vara och så vidare, och vi är väl inne i den perioden fortfarande, säger han obekymrat.

Nytt lag, ny roll

Tallinder är själv ny i New Jersey, kom från Buffalo i somras, och trivs i sin nya omgivning.

– Jag har ju haft en och samma tränare under hela min karriär i Buffalo, så det är kul att få en ny tränare och lite ny omgivning, de ser på mig lite annorlunda här. Jag får mer offensiva uppgifter än vad jag fick i Buffalo, där var jag mer inne i ett fack.

Trivs du i en offensiv roll?

– Ja, oerhört. Det är mycket roligare att försöka hitta på någonting än att försöka förstöra någonting, svarar han glatt.

I ett lag som Devils, med sensationen Alexander Urbom redan i laguppställningen och talanger som Jacob Josefson och Mattias Tedenby som knackar på dörren, har Tallinder också en annan given roll: Pappa.

– Man försöker alltid komma med småtips. När man är ung försöker man för mycket och man vill så mycket, det blir så mycket känslor involverat, istället för att försöka tänka lite, att stå på rätt plats vid rätt tidpunkt och så vidare säger han om unge Urbom och fortsätter:

– Det är mer så man måste säga till honom, att lugn, lugn, lugn, din chans kommer, håll din position bara, så ordnar det sig. Men han klarar sig ganska bra själv.

”Det finns inga gränser”

Tallinder spelade en del byten med den unge stockholmaren mot Capitals, och öser beröm över talangen.

– Han är ju bara 19 år, man får tänka på det. Det är inte många nittonåringar som kommer in i ligan och spelar som han gör, i framtiden kommer han att bli riktigt, riktigt bra, det finns inga gränser, säger han lyriskt.

Devils jakt på identiteten fortsätter. Storförlusten till trots, Tallinder är inte det minsta orolig för framtiden:

– Det finns ju kvaliteter som är helt otroliga, men det gäller ju att få ihop det spelet.

Här krossas Devils

Hockeysverige.se