Mattias Teneby under försäsongen.
Mattias Teneby under försäsongen. - Foto: Kathy Kmonicek/AP/SCANPIX

Svenskduon kan komma till start

Svenskarna Jacob Josefsson och Mattias Tedenby kan bli befodrade till New Jersey Devils a-lag.


NEW JERSEY. Jacob Josefssons och Mattias Tedenbys tid i farmaligan kan äntligen få ett slut. New Jersey Devils har på grund av lönetaket endast spelat med nio forwards de senaste matcherna. Skador och avstängda spelare har decimerat anfallsbesättningen men nu kan en lösning bli aktuell.

Brian Rolston måste opereras vilket öppnar för svenskarna att bli uppflyttade från AHL till NHL.

"Rolston kommer opereras i dag och bli borta fyra till sex veckor vilket gör att hans 5,1 miljoner inte räknas mot lönetaket när han är borta." skriver Thomas Mäkitalo, Nyheter24:s NHL-bloggare.

Tedenby valdes som förstaval av New Jersey när han draftades från HV71 och Josefsson kommer närmast från Djurgården, där han spelade sammanlagt 93 matcher och gjorde 36 poäng.

Se Tedenbys makalösa mål mot Slovakien:

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.