Mike Modano möttes av hyllande fans.
1 av 2
Mike Modano möttes av hyllande fans. - Foto: AP/SCANPIX
Det gjorde även Simon Gagné.
2 av 2
Det gjorde även Simon Gagné. - Foto: Michael Dwyer/AP/SCANPIX

Återvändarna hyllades av de gamla fansen

Mike Modano och Simon Gagné möttes av varma mottaganden.


Michael Thomas Modano:

Född: Den 7:e juni 1970 i Livonia i USA.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i Detroit Compuware 1985. Flyttade dock till Prince Albert Raiders nästa år innan han lämnade för det dåvarande NHL-laget Minnesota North Stars 1988.

Blev kvar där till 1993, då han lämnade för Dallas Stars. Och där stannade han ända fram till den gånga säsongens slut.

Nu: Skrev på för Detroit Red Wings.

Simon Gagné:

Född: Den 29:e februari 1980 i Sainte-Foy i Quebec i Kanada.

Tidigare klubbar: Startade i Sainte-Foy Gouvernsneurs och hann spela i några klubbar till innan han flyttade till NHL-klubben Philadelphia Flyers 1999.

Nu: Spelare i Flyers ända till slutet av den förra säsongen och nu har han kritat på för Tampa Bay Lightning.

USA. För Mike Modano var det väl just mottagningen från fansen som blev det speciella med denna match. Han fick stående ovationer såväl innan match som under första reklamavbrottet och det var en känslosam Modano som tog emot publikens jubel.

- Det var en hel värld av minnen och känslor som väcktes till liv där, säger Modano i ett uttalande på klubbens hemsida.

- Det var helt enkelt fantastiskt.

Richards dominant

Synd då för Modano att matchen inte blev lika lyckad. Detroit föll nämligen med hela 4-1 trots att man vann skotten med 26-15. Chris Osgood som vikarierade för Jimmy Howard släppte in Brad Richards första skott mot mål redan efter 41 sekunder och därefter rann det på. Osgood stannade till slut på elva räddningar på 15 skott.

Brad Richards stod utöver sitt mål för två assist och var matchens dominant. Han assisterade bland annat till Loui Erikssons 2-0-mål. Övriga mål för Dallas gjordes av Brenden Morrow och James Neal medan Niklas Kronwall tröstmålade för Detroit med sitt första mål för säsongen.

* * *

För Simon Gagné blev återkomsten till sin forna hemstad mycket angenäm. Förutom att han fick motta stående ovationer och mycket uppskattning från publiken vann också hans Tampa Bay med 3-2 mot Philadelphia. Detta var tredje raka segern för Lightning som öppnat säsongen mycket starkt.

Hedman spelade mest

Än en gång var det förstakedjan med Martin St Louis, Steve Downie och Steven Stamkos som låg bakom lagets offensiva produktion. Stamkos svarade för ledningsmålet till 1-0 i första perioden assisterad av sina två radarpartners, för övrigt Stamkos fjärde mål på tre matcher. Downie och St Louis hade sedan också varsin assist på Pavel Kubinas matchavgörande 3-1-mål.

Det sista målet för Tampa gjordes av Dominic Moore medan Nikolay Zherdev och Danny Briere svarade för målen för hemmalaget. Victor Hedman hade mest istid av samtliga i bortalaget med sina 22.30 och svarade för ett mycket starkt defensivt spel med sin stora räckvidd. Mattias Öhlund missade på grund av sin knäskada.

Modano hyllas av sina gamla fans

Gagnés tid i Flyers

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.