Tisdag 21 Sep
Stockholm

I dag kan Brunnströms NHL-karriär vara över

Fabian Brunnström under hans tid i Dallas Stars.
Fabian Brunnström under hans tid i Dallas Stars. Foto: Ben Margot/AP/SCANPIX

NHL-karriären började med ett hattrick. Sedan dess har det gått tungt för Fabian Brunnström. I dag kan hans sejour i Dallas Stars vara över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Brunnströms hattrick

Fabian Brunnström är den enda europé som lyckats göra ett hattrick under sin debutmatch. Svensken lyckades med bedriften den 15:e oktober mot Nashville. Brunnström är den tredje spelaren totalt under NHL:s historia som åstadkommit ett hat trick under debutmatchen.

DALLAS. Det här skulle bli säsongen då Fabian Brunnström hittade NHL-formen igen. Efter ett riktigt tungt fjolår, där 25-åringen hade skade-, effektivitets- och istidsproblem anlände han till Dallas Stars träningsläger full av revanschhunger.

Det räckte inte. Konkurrensen om forwardsplatserna i Dallas är stenhård och den tidigare Färjestadsspelaren har fått finna sig i att inleda säsongen på läktaren.

Nu vill Dallas skicka Fabian Brunnström till farmarlaget Texas Stars i AHL för att ge honom speltid. Vägen till AHL går emellertid via waivers. Det innebär att övriga 29 NHL-lag måste stå över möjligheten att plocka upp svensken om han ska hamna i AHL. Med tanke på att han har ett ettårskontrakt värt blott 675 000 dollar bör chansen vara stor att någon ger honom en möjlighet.

- Jag vet att det finns några lag som är intresserade av honom. Om de kommer att plocka honom eller inte vet jag inte. Det viktigaste är att han får spela igen. Det är svårt för honom att vara en deltidsspelare. Han måste få spela matcher, säger general managern Joe Nieuwendyk till Dallas Monings News.

"AHL skulle passa honom bra"

- AHL skulle passa honom bra, om han hamnar där. Vår intention skulle vara att låta honom spela där ett tag så att han får ordning på sitt spel. Ge honom chansen att spela 18, 19, 20 minuter per kväll.

Fabian Brunnström har analyserat sin egen situation och säger till Dallas Morning News att han vill för mycket, spänner sig och att han därför inte har fått ut maximalt av sin potential.

- När jag går in i en match vill jag försöka förtjäna en plats i laget redan i mitt första byte. Samtidigt vill jag inte göra misstag, för då åker jag ut ur laguppställningen direkt. Så kanske är jag för försiktig också. Jag tänker för mycket och har aldrig riktigt lyckas komma in i rytmen i spelet, säger han till tidningen.

Eftersom Fabian Brunnström flyttade till NHL efter blott en säsong i elitserien har han missat några av de naturliga stegen på vägen. Dallas coach Marc Crawford hoppas att den skånske forwarden ska få chansen att ta igen det i AHL.

- Han måste lära sig att bli "street smart". Det blir man genom att spela tre matcher på tre kvällar. Det lär man sig genom att spela matcher trött en tolv timmar lång bussresa. Man måste lära sig att överleva. Det är sådant som hjälper dig igenom de här motgångarna, menar han.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela