Svensken fick inte mycket att göra.
1 av 2
Svensken fick inte mycket att göra. - Foto: Dave Chidley/AP/SCANPIX
Robin Lehner fick hoppa in igen.
2 av 2
Robin Lehner fick hoppa in igen. - Foto: Adrian Wyld/AP/SCANPIX

Nytt inhopp för den svenske målvaktstalangen

För andra matchen i rad fick Robin Lehner hoppa in. Men för andra matchen i rad föll Ottawa Senators.


Matchfakta:

Slutresultat: Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 2-5

Mål: PIT 0-1 (08:39) Mark Letestu (Mike Comrie, Paul Martin), PIT 0-2 (13:53) Sidney Crosby (Alex Goligoski, Evgeni Malin), PIT 0-3 (17:02) Evgeni Malkin (Mike Comrie, Mark Letestu, OTT 1-3 (25:40) Daniel Alfredsson (Sergei Gonchar, Alex Kovalev), PIT 1-4 (30:07) Pascal Dupuis (Ben Lovejoy, Sidney Crosby), PIT 1-5 (30:32) Kris Letang (Michael Rupp, Craig Adams), OTT 2-5 Chris Campoli (Jason Spezza, Jarkko Ruutu).

Arena: Consol Energy Center.

Publiksiffra: 18 101.

Läs mer om NHL på Thomas Mäkitalos NHL-blogg.

OTTAWA. I lördags kallades Robin Lehner upp från farmarlaget Binghamton Senators i AHL för att ersätta skadade Pascal Leclaire. Redan i mötet med Montréal Canediens under lördagsnatten fick han hoppa in och spela närmare fem minuter sedan Brian Elliott fått problem med en skridskoskena.

I natt hade hela Ottawa Senators problem. Laget läckte som ett såll och den här gången lämnade Elliott isen halvvägs in i matchen. Då hade han släppt in fem mål på 22 skott.

Robin Lehner ersatte återigen kanadensaren och fick en lugn resa resten av kvällen. Pittsburgh, som redan hade dödat matchen, avfyrade bara sju skott under andra halvan av matchen. Lehner stoppade samtliga.

Tungt för Erik Karlsson igen

Ottawa förlorade slutligen med 2-5 efter att Sidney Crosby och Evgeni Malkin stått för ett mål och en assist vardera. Daniel Alfredsson spräckte sin målnolla för Ottawa, men hade inte mycket att glädjas över totalt sett. Hans lag har inlett säsongen mycket svagt och har bara tagit tre poäng på de inledande sex matcherna.

- Vi stod på hälarna och fick inte alls den start vi ville ha. Det var som om vi var passiva och väntade på att något skulle ske, säger Alfredsson till Ottawa Sun.

- Vi får inte ut tillräckligt av alla spelare just nu. Vi måste fortsätta jobba. Vi kommer att nå ända fram, men det här var ett steg tillbaka.

Erik Karlsson, som har kritiserats för sitt spel under säsongsinledningen, hade ånyo en jobbig match. 20-åringen var -3 i natt.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.