Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt inhopp för den svenske målvaktstalangen

Svensken fick inte mycket att göra.
1 av 2

Svensken fick inte mycket att göra.

Dave Chidley/AP/SCANPIX

Robin Lehner fick hoppa in igen.
2 av 2

Robin Lehner fick hoppa in igen.

Adrian Wyld/AP/SCANPIX

Sport | 19/10/2010 10:01

För andra matchen i rad fick Robin Lehner hoppa in. Men för andra matchen i rad föll Ottawa Senators.

OTTAWA. I lördags kallades Robin Lehner upp från farmarlaget Binghamton Senators i AHL för att ersätta skadade Pascal Leclaire. Redan i mötet med Montréal Canediens under lördagsnatten fick han hoppa in och spela närmare fem minuter sedan Brian Elliott fått problem med en skridskoskena.

I natt hade hela Ottawa Senators problem. Laget läckte som ett såll och den här gången lämnade Elliott isen halvvägs in i matchen. Då hade han släppt in fem mål på 22 skott.

Robin Lehner ersatte återigen kanadensaren och fick en lugn resa resten av kvällen. Pittsburgh, som redan hade dödat matchen, avfyrade bara sju skott under andra halvan av matchen. Lehner stoppade samtliga.

Tungt för Erik Karlsson igen

Ottawa förlorade slutligen med 2-5 efter att Sidney Crosby och Evgeni Malkin stått för ett mål och en assist vardera. Daniel Alfredsson spräckte sin målnolla för Ottawa, men hade inte mycket att glädjas över totalt sett. Hans lag har inlett säsongen mycket svagt och har bara tagit tre poäng på de inledande sex matcherna.

- Vi stod på hälarna och fick inte alls den start vi ville ha. Det var som om vi var passiva och väntade på att något skulle ske, säger Alfredsson till Ottawa Sun.

- Vi får inte ut tillräckligt av alla spelare just nu. Vi måste fortsätta jobba. Vi kommer att nå ända fram, men det här var ett steg tillbaka.

Erik Karlsson, som har kritiserats för sitt spel under säsongsinledningen, hade ånyo en jobbig match. 20-åringen var -3 i natt.

Hockeysverige.se