1 av 2
- Foto: Curtis Compton/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Curtis Compton/AP/SCANPIX

Pavelec på väg tillbaka efter kollapsen

23-åringen gjorde i dag sitt första ispass med laget efter den otäcka händelsen för elva dagar sedan.


Ondrej Pavelec:

Född: 31 augusti 1987 i Kladno

Längd: 191 cm

Vikt: 100 kg

Då: Under en match kollapsade den 23-årige målvakten och låg medvetslös på isen under flera minuter.

Nu: Den tjeckiske målvakten, som fick hjärnskakning efter fallet i isen, är på väg tillbaka redan efter elva dagar.

ATLANTA. Det var en av de mest otäcka händelserna i NHL på flera år. Ondrej Pavelec kollapsade dryga två minuter in på Atlanta Thrashers premiärmatch mot Washington Capitals. Efter att ha legat medvetslös på isen några minuter bars målvakten ut på bår.

Elva dagar efter att han förlorade medvetandet är nu den tjeckiska målvakten tillbaka på isen när han är tillbaka och åker skridskor med laget på tisdagens träning. Ett test för att se om den hjärnskakning Pavelec ådrog sig när han föll till isen återstår dock innan 23-åringen får träna för fullt.

”Kommer inte stressa”

- Det är härligt att se att han är tillbaka på isen och det är ett steg närmare för honom att spela match igen, säger Atlantas tränare Craig Ramsay till Atlanta Journal-Constitution.

- Vi kommer dock inte stressa för att få honom tillbaka utan tar det ett steg i taget.

Pavelec svarade ifjol för sin bästa säsong hittills i NHL med 90,6% i räddningsprocent och 3,29 insläppta mål per match på de 42 matcher han spelade. Han draftades ursprungligen av Atlanta som 41:a spelare totalt i draften 2005 och ledde klubbens farmarlag Chicago Wolves till Calder Cup 2008. Pavelec var också del av det tjeckiska lag som vann VM-guld i slutet av förra säsongen.

Även Fredrik Modin och Zach Bogosian kommer allt närmare spel för det Atlanta som överraskat positivt hittills den här säsongen.

Se den otäcka incidenten här

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!