Daniel Sedin är nu bäst i NHL.
Daniel Sedin är nu bäst i NHL. - Foto: Mark J. Terrill/AP/SCANPIX

Sedin är nu bäst i NHL

Sju mål på sju matcher. Nu är Daniel Sedin NHL:s hetaste målskytt tillsammans med Chicagos Marian Hossa. Problemet? Att det nästan inte är någon annan Vancouverspelare som gör mål.


CHICAGO. Vancouver Canucks säsongsinledning har inte varit något annat än ett fiasko. Den hårdsatsande klubben har bara vunnit två av sina sju inledande matcher och inte varit i närheten av att motsvara de högt ställda förväntningarna.

Det finns ett undantag. Daniel Sedin har varit stekhet under säsongsinledningen. I natt svarade han för sitt sjunde mål på lika många matcher när Canucks förlorade bortamötet med Chicago Blackhawks på straffar, 1-2. 30-åringen har därmed gjort poäng i var och en av matcherna som laget har spelat hittills.

Problemet är han har varit nästan ensam om att leverera hittills. Daniel Sedin står noterad för nästan hälften av Vancouvers mål. Det är en utveckling som inte är hållbar i längden.

- Som lag gör vi inte tillräckligt med mål just nu, så vi måste fortsätta att skapa chanser för att komma i gång. För vår del känns det fortfarande bra. Jag tycker att vi skapar mycket, säger Daniel Sedin till Vancouver Province.

Matchen mot Chicago var i alla fall ett steg i rätt riktning jämfört med den på flera plan pinsamma insatsen mot Minnesota Wild 24 timmar tidigare. Målvakten Roberto Luongo stoppade 31 av 32 skott efter att ha blivit utbytt mot Minnesota. I straffläggningen släppte han emellertid in alla tre Chicagostraffar.

Viktor Stålberg gjorde Chicagos enda mål under ordinarie matchtid. Han fick pucken helt omarkerad i slottet och satte pucken högt på Luongo efter hårt arbete av Jake Dowell och Jack Skille bakom målet.

Stålberg spelade bara drygt tio minuter, men hann avfyra fyra skott på mål.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!