- Foto: Steve Nesius/AP/SCANPIX

Veckans lag i NHL

De har tagit sig in på den åtråvärda listan.


Veckans…

… inte nu igen: Ifjol verkade det äntligen som Marian Gaborik fått bukt med sina skadeproblem då han spelade 76 matcher under grundserien. Denna säsongen spolierades förhoppningen om att slippa tunga skador direkt. I säsongens tredje match drog Gaborik på sig en tung axelskada och väntas blir borta i två till fyra veckor. Ett tungt slag både för

Rangers offensiv och Gaborik själv.

… vad tänker han på: Detta är väl frågan alla ställer sig efter Vancouver-forwarden Rick Rypiens attack mot en applåderande supporter i Minnesota. Att en NHL-spelare anno 2010 så fullständigt tappar behärskningen är inget ligan uppskattar och en lång avstängning väntar troligtvis den hetlevrade kanadensaren.

… äntligen: Efter en tung start med fyra poänglösa matcher och mindre förtroende för varje match fick Marcus Johansson i sitt femte framträdande äntligen sätta sin första kasse. Starkt av Johansson som genom sin fina insats mot Boston verkar ha spelat till sig en plats i Capitals andrakedja framöver.

… formlösa stjärnlag: Oddset för att New Jersey respektive San Jose skulle ligga i botten av respektive konferens i slutet av oktober måste ha varit synnerligen högt. Sharks har förlorat två raka hemmamatcher efter hemkomsten från Stockholm medan Devils endast vunnit en av sex matcher så här långt och förlorat bägge matcherna den gångna veckan. Det börjar bli dags att vakna för stjärngängen om dem inte ska halka efter redan nu i slutspelsjakten.

… uppvaknande: Efter en svag säsongsinledning small det plötsligt till från tre kanadensiska storstjärnor i veckan. Såväl Eric Staal som Sidney Crosby svarade för sex poäng den gångna veckan medan Ryan Getzlaf svarade för fyra och alla tre bidrog starkt till att deras respektive lag kunde ta några meriterande segrar. Alla tre var också nära en plats i veckans lag men misslyckades med att knipa en forwardsplats i den tuffa konkurrensen.

… svensk: Bröderna Sedin i all ära men jag känner att jag måste lyfta fram den svensk jag tycker verkar ha lyft sig mest sedan ifjol och även varit dominant denna vecka. Victor Hedman har svarat för två assist på veckans tre matcher och har klart mest istid av Tampas backar. Hedman har varit dominant såväl offensivt som i egen zon och imponerat med sin pondus och sin räckvidd. Han snittar 23.48 i istid och har dragit ett tungt lass i topplacerade Tampa Bay och bidragit starkt till lagets segrar. Fortsätter Victor så här så går han mot en fantastisk säsong, utan tvekan.

Fotnot: Veckans NHL-lag tas ut utifrån insatserna i matcherna som spelas från natten mot fredag till natten mot torsdag. Nattens insatser är inte inräknade.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.