Nylander blev brutalt tacklad och fördes till sjukhus.
Nylander blev brutalt tacklad och fördes till sjukhus. - Foto: Tom Mihalek/AP/SCANPIX

Nylander allvarligt skadad i nacken

Michael Nylander, en av Sveriges mest uppskattade hockeyspelare fördes till sjukhus efter en brutal tackling i AHL. Nylander har fått allvarliga skador på ryggen och ryggmärgen.


FLORIDA. Michael Nylander har akut förts till sjukhus efter en brutal tackling när Nylanders Rochester tog emot Giant Rapids i AHL.

– Han kunde röra sig. Han åkte själv av isen och bad att få åka till sjukhus. Micke kände direkt att det var någonting fel, säger Christina Nylander, Nylanders mamma till TV4.

Enligt uppgifter ska Michael Nylander fått skador vid gränsen mellan rygg och nacke. Det är vid den femte eller sjätte kotan som frakturen ska ligga, något som i värsta fall kan hota svenskens fortsatta hockeykarriär.

Ryggmärgen ska undersökas genom magnetröntgen, men mycket talar för att den inte är allt för illa därhän efter att Nylander kunde åka av isen på egen hand.

Niklas Wikegård, Nyheter24:s hockeyexpert för under "Ett nytt inlägg" en bredare diskussion kring hur sporten ska hantera tacklingar och nivån på "hårdheten och den tuffhet den här sporten trots allt behöver."

– Självklart vill ingen att någon ska bli skadad och det är väldigt tråkigt när det sker. Men vi måste börja ta upp debatten.

Samtidigt menar han vidare att "spelarna, domarna och förbundsbaserna måste integreras mer kring diskussionerna, så att vi kan undvika skador och ändå ha så tufft spel som möjligt."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!