1 av 2
- Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX
Nylanders karriär kan vara över.
2 av 2
Nylanders karriär kan vara över. - Foto: Tom Mihalek/AP/SCANPIX

Nylander svårt nackskadad

Michael Nylanders karriär kan vara över efter att det upptäckts att han har två svåra frakturer i nacken.


Michael Nylander:

Född: 3 oktober 1972 i Segeltorop

Då: I fjol var veteranen utlånad till Jokerit efter att Washington Capitals bestämt sig för att man inte vill satsa på honom.

Nu: Fick inte heller den här säsongen chansen i NHL och blev utlånad igen. Efter en ful smäll, där han ådrog sig två svåra nackfrakturer, kan karriären vara över.

NEW YORK. Michael Nylander, 38, åkte på en tuff tackling av Brendan Smith i AHL under söndagen. 38-åringen, som tidigare i år var med och spelade VM, tog sig av isen själv men uppsökte mer vård.

– Han kände av att armen började domna och så där. Han hade rejält ont i nacken och kände att han behövde åka in till sjukhuset. Då röntgade man honom där och det var mycket allvarligare än vad de befarade från början. De trodde väl kanske att det bara var en nerv som var i kläm eller något. Han fick två frakturer i nacken, förklarar hans bror Peter Nylander enligt Expressen.

Därmed väntar inom kort en operation där läkarna ska gå in och sätta in två plattor i nacken.

– Men han kan röra på sig och så där. Han ska göra en operation inom de närmsta dagarna, troligtvis i morgon, förklarar Peter.

Han fortsätter:

– Som det ser ut nu ska han bli helt återställd. Men... det är ju ett känsligt område. Och en operation är alltid en operation. Det är lite läskigt och man blir chockad. Men jag är lättad över att han kan röra på sig och liksom vara normal.

Om operationen går bra kan han gå tillbaka till ett normalt liv – annars är karriären troligen över för veteranen.

– Det är inte någonting vi tänker på nu, utan först och främst ska det här gå bra. Vi tar en sak i taget. Man är mest glad att tillståndet är stabilt.

Niklas Wikegård, hockeyexpert och bloggare på Nyheter24, har tidigare lyft fram att man måste ta tag i tuffheten inom sporten.

Självklart vill ingen att någon ska bli skadad och det är väldigt tråkigt när det sker. Men vi måste börja ta upp debatten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!