Har inte imponerat den här säsongen.
Har inte imponerat den här säsongen. - Foto: Jonathan Hayward/AP/SCANPIX

”Samuelsson skadar laget”

Svensken kritiseras rejält av tränaren Alain Vigneault för sina svaga insatser.


VANCOUVER. I fjol gjorde han 30 mål och var ett av de stora utropstecknen för Vancouver Canucks. I år har det inte på långa vägar gått lika bra för Mikael Samuelsson hittills. Svensken har bara mäktat med ett mål på sina nio första matcher och kritiseras nu av coachen Alain Vigneault som tycker att Samuelsson har mycket att bevisa.

- Jag skulle säga att han jobbar riktigt hårt men att jag tror att han kan spela mycket bättre än vad han har gjort hittills, säger Vigneault till Vancouver Province.

Coachen menar att Samuelssons spel under stundom har varit ansvarslöst.

- Vi har pratat mycket om hur vi ska hantera pucken och här är en spelare som vi förväntar oss ska vara solid i båda ändarna av rinken, säger Vigneault.

- De flesta gångerna när Mikael har hamnat i trubbel eller har försatt laget i trubbel är det exakt på grund av det - puckhanteringen. Han har inte tagit rätt beslut vid rätt tidpunkt i rätt område. Det skadar hans spel och det skadar laget.

Mikael Samuelsson är inte den enda svensken som får kritik för sitt defensiva spel. Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin, som numera matchas med Jeff Tambellini, undgår inte coachens pekfinger efter 4-3-segern över Colorado härom natten.

- Den kedjan har haft en del fina offensiva ögonblick, några ögonblick för highlight-rullen. Men defensivt hade de det tufft i den senaste matchen och gav bort pucken alla tre, säger Alain Vigneault till Vancouver Province.

Samuelsson öste in mål förra säsongen

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!