Zuccarello stannar kvar i AHL och försöker ta sig upp till New York Rangers.
Zuccarello stannar kvar i AHL och försöker ta sig upp till New York Rangers. - Foto: Håkan Nordström/SCANPIX

Zuccarello nobbar Modo – ger inte upp drömmen

Mats Zuccarello ska inte flytta tillbaka till Modo. Norrmannen vill fortsätta försöka att slå sig in i New York Rangers.


Mats Zuccarello:

Född: 1 september 187 i Oslo

Då: Var Elitseriens bäste poängplockare förra säsongen och såg ut att var på väg mot en plats i New York Rangers – men så blev det inte.

Nu: Efter en svag inledning i AHL började det spridas rykten om att norrmannen skulle flytta tillbaka till Modo. Något som poängkungen nu dementerar.

NEW YORK. Efter ännu en poänglös helg i AHL började ryktena om Mats Zuccarellos framtid snurra.

Sportbladet skrev att 23-åringen var på väg att lämna New York Rangers farmarlag Hartford Wolfpack för att återvända till Modo. Det är uppgifter som norrmannen dementerar i en intervju med NRK.

- Jag ska inte hem. Jag har haft det tufft här i starten, men det har gått bättre efterhand, säger fjolårets poängkung i elitserien.

Han säger till NRK att han inte är villig att ge upp NHL-drömmen redan nu.

- Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så lätt heller. Både hockeyn och livet går upp och ned. Jag har varit dålig i en del matcher under säsongsstarten, men jag hoppas kunna komma tillbaka starkt.

- Jag har spelat bra i de sista matcherna och med lite flyt hade jag kunnat göra en del poäng. Jag hoppas att det jämnar ut sig efter hand. Men jag är förberedd på att köra på och jobba så hårt jag kan, fortsätter norrmannen.

På elva matcher i AHL har det bara blivit två mål för Mats Zuccarello.

Se Zuccarello glänsa i Elitserien

Hockeysverige.se

AHL
/
/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

2 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.