- Foto: GETTY IMAGES

Från medvetslös till fenomenal

När Ondrej Pavelec inledde säsongen mot hemma mot Washington bars han av banan efter att ha fallit ihop medvetslös i kassen. I natt var han tillbaka där han föll ihop.


WASHINGTON. Alla minns väl den otäcka händelse som inledde säsongen för Ondrej Pavelec hemma mot Washington den 8:e oktober. Den unge tjecken segnade ihop medvetslös efter några minuter i kassen och bars av banan på bår. Efter några veckors återhämtning och rehab återvände Pavelec till banan i slutet av oktober men inatt påmindes han på allvar om den otäcka händelsen igen då han på nytt ställdes mot samma motstånd hemma.

Pavelec svarade upp med en fantastisk insats och höll nollan mot ett av ligans offensivt starkaste lag. Han tog samtliga 29 skott som kom mot honom och briljerade med ett antal fina parader på skott från målkungarna Alexander Semin och Alexander Ovechkin. Inte konstigt då att Atlantas huvudtränare Craig Ramsay sken som en sol när han pratade om sin unga målvakt efter matchen.

”En riktig lagseger”

- Han var riktigt vass inatt, säger Ramsay på presskonferensen efter matchen.

- Det som var mest imponerande var hur han hela tiden såg till att han såg puckarna trots mycket trafik framför mål och hur han hela tiden arbetade hårt för att hitta en bra utgångsposition.

Som den ödmjuka person han är ville dock Pavelec inte framhäva sig själv efter matchen utan han lyfte istället fram sina lagkamrater och deras hårda jobb framför honom som den stora anledningen till att laget tog en så stabil seger.

- Det var en riktig lagseger, vi spelade bra i 60 minuter och sättet vi spelade på i tredje perioden var overklig bra, säger Pavelec till klubbens hemsida.

- Killarna hjälpte mig med att blocka skott och låta mig se förstaskottet hela tiden och när jag sedan släppte returer så tog de hand om dem.

Pavelec med i ligatoppen

Trots att den 23-årige tjecken från Kladno själv ogärna talar om sitt eget fina spel så var ändå hans lagkamrater medvetna om vem som var nattens klarast lysande stjärna i Atlanta.

- Ondrej stod för ett fantastiskt målvaktsspel, säger grovjobbaren Ben Eager.

Pavelec ligger nu bland ligans bästa målvakter statistiskt sett med sin räddningsprocent på 93,6 och 2,05 insläppta mål per match i snitt. Han verkar på allvar vara på väg att konkurrera ut veteranen Chris Mason om förstaspaden och det finns ett osedvanligt klart ljus i Atlantas framtid på målvaktsposten.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.