Söndag 5 Dec
Stockholm

Från medvetslös till fenomenal

När Ondrej Pavelec inledde säsongen mot hemma mot Washington bars han av banan efter att ha fallit ihop medvetslös i kassen. I natt var han tillbaka där han föll ihop.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

WASHINGTON. Alla minns väl den otäcka händelse som inledde säsongen för Ondrej Pavelec hemma mot Washington den 8:e oktober. Den unge tjecken segnade ihop medvetslös efter några minuter i kassen och bars av banan på bår. Efter några veckors återhämtning och rehab återvände Pavelec till banan i slutet av oktober men inatt påmindes han på allvar om den otäcka händelsen igen då han på nytt ställdes mot samma motstånd hemma.

Pavelec svarade upp med en fantastisk insats och höll nollan mot ett av ligans offensivt starkaste lag. Han tog samtliga 29 skott som kom mot honom och briljerade med ett antal fina parader på skott från målkungarna Alexander Semin och Alexander Ovechkin. Inte konstigt då att Atlantas huvudtränare Craig Ramsay sken som en sol när han pratade om sin unga målvakt efter matchen.

”En riktig lagseger”

- Han var riktigt vass inatt, säger Ramsay på presskonferensen efter matchen.

- Det som var mest imponerande var hur han hela tiden såg till att han såg puckarna trots mycket trafik framför mål och hur han hela tiden arbetade hårt för att hitta en bra utgångsposition.

Som den ödmjuka person han är ville dock Pavelec inte framhäva sig själv efter matchen utan han lyfte istället fram sina lagkamrater och deras hårda jobb framför honom som den stora anledningen till att laget tog en så stabil seger.

- Det var en riktig lagseger, vi spelade bra i 60 minuter och sättet vi spelade på i tredje perioden var overklig bra, säger Pavelec till klubbens hemsida.

- Killarna hjälpte mig med att blocka skott och låta mig se förstaskottet hela tiden och när jag sedan släppte returer så tog de hand om dem.

Pavelec med i ligatoppen

Trots att den 23-årige tjecken från Kladno själv ogärna talar om sitt eget fina spel så var ändå hans lagkamrater medvetna om vem som var nattens klarast lysande stjärna i Atlanta.

- Ondrej stod för ett fantastiskt målvaktsspel, säger grovjobbaren Ben Eager.

Pavelec ligger nu bland ligans bästa målvakter statistiskt sett med sin räddningsprocent på 93,6 och 2,05 insläppta mål per match i snitt. Han verkar på allvar vara på väg att konkurrera ut veteranen Chris Mason om förstaspaden och det finns ett osedvanligt klart ljus i Atlantas framtid på målvaktsposten.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela