Trubbel med Foppas tillstånd - comebacken försenas

- 07/02/2011, 22:16 -
Peter Forsberg längtar efter debuten.

Peter Forsberg längtar efter debuten.

Barry Gutierrez/AP/SCANPIX

Peter "Foppa" Forsberg är på god väg att göra ytterligare en comeback, den här gången i NHL och för sitt gamla lag Colorado Avalanche. Tyvärr finns det dock administrativa problem som stoppar den förmodade debuten.

DENVER. En av Sveriges största hockeyspelare genom tiderna, Peter Forsberg, är på väg att göra en bejublad comeback i laget där han ägnade sina bästa år. Colorado Avalanche vill ha tillbaka Forsberg, "Foppa" vill lira och allt borde vara så enkelt som det låter.

Men nu har det uppdagats att det finns problem som kan fördröja 37-åringens debut.

– Vi måste få arbetstillståndspapprerna klara, han måste till Kanada och ordna med det. Jag kan inte säga när han är redo att spela, säger NHL-klubbens pressansvarige, Brendan McNicholas, till Aftonbladet.

Uppgifter gör samtidigt gällande att Forsberg är fysiskt redo att återvända för spel i NHL, men som Nyheter24:s hockeyexpert, Niklas Wikegård säger, finns det fortfarande frågetecken till hur legendarens kropp kommer kunna hantera trycket:

– Problemet ligger inte i hans fot, den kommer förmodligen hålla. Problemet ligger i stället i hur ljumskarna tar det.

Samtidigt kommenterade huvudpersonen själv situationen för den lokala tidningen Denver Post:

– Jag antar det, men det kommer ta några dagar. Självklart vill man spela så fort som möhligt. Ska jag vara ärlig tror jag inte att några fler träningar gör ont för mig, men självklart, man vill börja spela så fort som möjligt så vi får se hur länge det tar med arbetstillståndet. Det är vad jag väntar på nu.