Svenskar bakom Dallasseger

Dallas har nu vunnit åtta av lagets senaste tio matcher.

Loui Eriksson och Joel Lundqvist och låg bakom Dallas 2-1-seger mot Vancouver i NHL-ishockeyn.

Erikssons mål kom i powerplay i den andra perioden och betydde 1-1. I och med det leder han Dallas interna skytteliga med 26 fullträffar, varav fyra mål kommit de senaste åtta matcherna. Matchens gladaste målskytt var dock Joel Lundqvist som avgjorde matchen med sitt 2-1-mål, påpassligt framspelad av Eriksson. Det var Lundqvists första mål för säsongen och det första sedan den 15 mars 2008. Dallas har nu vunnit åtta av lagets senaste tio matcher.

Fredrik Sjöström satte sitt fjärde mål för säsongen när NY Rangers förlorade borta mot Florida med 1-2. Det blev en hård match mellan målvakterna Tomas Vokoun och Henrik Lundqvist. Lundqvist räddade 42 av 43 skott under ordinarie matchtid och förlängning, men fick ge sig i straffläggningen. Efter att Vokoun knipit straff nummer fyra kunde Richard Rednik till slut avgöra.

– Vi kan inte vara nöjda med bara en poäng. Vi behöver verkligen tvåpoängare, det är en besvikelse att vi inte kunde få det. Med tanke på hur tredje perioden såg ut kunde det ha gått hur som helst, sade Lundqvist till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Rangers har endast vunnit en av lagets sju senaste matcher.