1 av 2
- Foto: Nick Wass/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

"Nyllet" mot sensationell comeback

Michael Nylander vägrar ge upp ishockeyn.


Skräckskadan

Det var den 23 oktober som Michael Nylander tacklades in i ryggen mot sargen i en match mellan Rochester och Grand Rapids Griffins.

"Nyllet" blev liggandes kvar på isen, och senare konstaterades att han hade fått flera frakturer i nacken.

Tre dagar efter tacklingen genomgick han en framgångsrik raggradsoperation.

NEW YORK. Nu överväger den 38-årige svensken en comeback - och kommer att återvända om kroppen, men framför allt den söndertacklade nacken, tillåter.

– Jag tycker så väldigt mycket om ishockey och får jag bara ett positivt besked vid en slutgiltig läkarundersökning i vår satsar jag definitivt på att komma tillbaka i NHL, säger veteranen till Aftonbladet.

Det var under en match med AHL-laget Rochester som den då utlånade Washington Capitals-spelaren tacklades in i ryggen och skadade nacken allvarligt.

Sedan dess har han bara rehabiliteringstränat, och inte spelat en enda match.

Elitidrott har varit uteslutet helt och hållet. Men så sent som i vintras ändras hans utsikter om att en gång få äntra isen.

– Jag fick ett bra besked vid senaste läkarundersökningen  i februari. Det läker som det ska och min kropp verkar reagera positivt på de ingrepp som gjorts. I maj-juni ska de göra en slutgiltig undersökning, då vet vi bestämt om jag blir helt återställd eller inte. Jag har förstås förhoppningar om att det ska bra, jag vill fortsätta spela, säger han.

"Nyllet", som har tränat och åkt skridskor på egen hand, sitter på ett utgående kontrakt med sitt Capitals.

Men samtidigt som han siktar på att göra comeback på så hög nivå som möjligt, utesluter han absolut inte att vända hem till Sverige.

– Vi får se, får jag önskat besked vid den där sista läkarundersökningen ska jag börja köra hårt i sommar och det är som sagt i första hand NHL jag siktar på.

"Nyllets" skräckskada.

AHL
/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!