Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här hamnar de svenska stjärnskotten

Gabriel Landeskog deltar i experimentet.
1 av 4

Gabriel Landeskog deltar i experimentet.

Joel Marklund/BILDBYRÅN

Landeskog under TV-pucken.
2 av 4

Landeskog under TV-pucken.

Joel Marklund/SCANPIX

Gabriel Landeskog, 18, väntas nu bli förstavalet inför sommarens NHL-draft.
3 av 4

Gabriel Landeskog, 18, väntas nu bli förstavalet inför sommarens NHL-draft.

TSN

4 av 4

ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Sport | 13/04/2011 09:43

NHL:s efterlängtade draft är äntligen i fullt fokus. Nu är frågan bara hur det kommer att gå för våra svenska stjärnskott.

NEW YORK. Trots att det återstår ett par månader innan NHL-Draften är igång, så stoppar det varken media eller NHL själva från spekulationer.

När det sedermera stod klart att Edmonton Oilers får välja först blev diskussionen kring vem som är bäst, Ryan Nugent-Hopkins eller Adam Larsson. Vad som än händer har kvällens lotteri startat en enorm debatt kring vilka de olika lagen ska välja.

Som det ser ut vid skrivande stund är det Edmonton Oilers som får välja först bland världens alla talangfulla juniorer. Frågan är självfallet hur det kommer att gå för Gabriel Landeskog och Adam Larsson.

Samtidigt råder oanade höga förväntningar på den unge Nugent-Hopkins. NHL:s hemsida rapporterar att folk uppe i VIP-boxarna i Edmonton valt att jämföra Nugent-Hopkins med superlegendaren själv - Wayne Gretzky.

Själva draften sker mellan 24 och 25 juni.