Gabriel Landeskog deltar i experimentet.
1 av 4
Gabriel Landeskog deltar i experimentet. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Landeskog under TV-pucken.
2 av 4
Landeskog under TV-pucken. - Foto: Joel Marklund/SCANPIX
Gabriel Landeskog, 18, väntas nu bli förstavalet inför sommarens NHL-draft.
3 av 4
Gabriel Landeskog, 18, väntas nu bli förstavalet inför sommarens NHL-draft. - Foto: TSN
4 av 4
- Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Här hamnar de svenska stjärnskotten

NHL:s efterlängtade draft är äntligen i fullt fokus. Nu är frågan bara hur det kommer att gå för våra svenska stjärnskott.


Gabriel Landeskog:

Gabriel Landeskog är född och uppvuxen i Stockholm där han i tidig ålder började spela för Djurgården. Men redan som sjuttonåringen valde svensken att flytta över till Kanada för spel i Kitchener Rangers. Där gjorde han tidigt ett gott intryck och blev under rookiesäsongen utsedd till bästa nykomling i OHL.

Nu talar mycket för att han blir förstaval inför sommarens NHL-draft, där han bland annat tampas med svenske landslagsbacken Adam Larsson.

NEW YORK. Trots att det återstår ett par månader innan NHL-Draften är igång, så stoppar det varken media eller NHL själva från spekulationer.

När det sedermera stod klart att Edmonton Oilers får välja först blev diskussionen kring vem som är bäst, Ryan Nugent-Hopkins eller Adam Larsson. Vad som än händer har kvällens lotteri startat en enorm debatt kring vilka de olika lagen ska välja.

Som det ser ut vid skrivande stund är det Edmonton Oilers som får välja först bland världens alla talangfulla juniorer. Frågan är självfallet hur det kommer att gå för Gabriel Landeskog och Adam Larsson.

Samtidigt råder oanade höga förväntningar på den unge Nugent-Hopkins. NHL:s hemsida rapporterar att folk uppe i VIP-boxarna i Edmonton valt att jämföra Nugent-Hopkins med superlegendaren själv - Wayne Gretzky.

Själva draften sker mellan 24 och 25 juni.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!