Onsdag 5 Okt
Stockholm

Svensklaget fixade Phoenix anstormning

Detroit Red Wings besegrade Phoenix Coyotes på hemmaplan med 4-3 och leder med 2-0 i matcher.
Detroit Red Wings besegrade Phoenix Coyotes på hemmaplan med 4-3 och leder med 2-0 i matcher. Foto: Carlos Osorio / AP / SCANPIX

Svensklaget Detroit tog sin andra slutspelsseger mot Phoenix när de vann med 4-3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

DETROIT. Svensklaget Detroit besegrade Phoenix hemma i Joe Louis Arena med 4-3 trots en stor anstormning från gästerna.

Hemmalaget tog kommandot och ryske stjärncentern Pavel Datsiuk gav Detroit ledningen efter cirka tio minuter. De fortsatte att trumma på och utökade ledningen till 3-0 genom Brian Rafalski och Darren Helm.

Detroit fortsatte på den inslagna vägen och i början av den andra perioden gav Tomas Holmström hemmalaget en till synes ointaglig 4-0-ledning.

Men Phoenix vägrade ge sig och försökte jobba ikapp. Efter att Radim Vrbata satte ett psykologiskt viktigt 4-1-mål i den andra perioden snackade bortalaget ihop sig i paus och började jobba på vändningen i den sista akten.

Det såg ett tag jobbigt ut för Detroit eftersom de drog på sig otaliga utvisningar som Phoenix utnyttjade. Bortalaget kämpade in två reduceringspuckar signerade lagkaptenen Shane Doan.

Men närmare vändningen än så kom de inte. Trots att Phoenix tog ut målvakten Ilja Bryzgalov lyckades Detroit hålla undan ett kvitteringsmål och svensklaget tog sin andra seger och leder nu med 2-0 i matcher.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.