Henrik Zetterberg jagar en comeback.
1 av 3
Henrik Zetterberg jagar en comeback. - Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Detroit lyckades slå Phoenix i lördags för att ta ledningen med 2-0 i matcher. I natt möts de i igen.
2 av 3
Detroit lyckades slå Phoenix i lördags för att ta ledningen med 2-0 i matcher. I natt möts de i igen. - Foto: Carlos Osorio / AP / SCANPIX
Den 6 april råkade han ut för en knäskada som fortfarande håller honom ur spel.
3 av 3
Den 6 april råkade han ut för en knäskada som fortfarande håller honom ur spel. - Foto: USPW / Icon Sport / BILDBYRÅN

Zetterberg jagar en comeback

Detroit Red Wings poängkung Henrik Zetterberg jagar en comeback.


Henrik Zetterberg:

Född: 9 oktober 1980 i Njurunda.

Då: Var Detroits poängkung under grundserien och mäktade med 80 poäng på lika många matcher innan han råkade ut för en knäskada 6 april.

Nu: Jobbar med rehabilitering efter sin knäskada och jagar en comeback.

DETROIT. Den 6 april i en match mot Carolina Hurricanes blev Detroit Red Wings poängkung Henrik Zetterberg knäskadad och fick utgå. Sedan dess har han fått se sitt lag från läktaren.

Trots att hans Detroit leder med 2-0 i matcher mot Phoenix saknar lagkamraterna honom på isen och längtar efter hans återkomst. Zetterberg jagar just nu frenetiskt en comeback.

Det positiva är att han har börjat träna på is. Men det lär ändå dröja ett tag till en återkomst.

– Det känns bättre än i går i alla fall, sa Zetterberg på söndagen till Detroit Free Press och kommenterade sin status på träningen:

– Jag vet inte om jag gjorde särskilt mycket, jag är ju inte med i kampövningarna. Så det finns inte så mycket att göra. Men det är kul att vara ute på isen. Steg för steg känner jag mig lite bättre och så länge det fortsätter åt det hållet är jag nöjd, säger "Zäta".

Prognosen säger att det bör dröja ungefär en vecka innan svensken är tillbaka. Men under slutspelstider vet man aldrig vart man har skadade spelare. Men en sak som är säker är i alla: Ju fler vinster Detroit radar upp - desto mer tid får Zetterberg på sig att förbereda sig.

Detroit leder med 2-0 i matcher mot Phoenix och i natt möts lagen i den tredje åttondelsfinalen klockan 04.30.

/
/
nhl
/
/
/
Senaste nytt

Svenska VM-medaljörer inomhus

igår 23:00

Duplantis vinner även när det går emot

igår 22:52
Världsstjärna är ett något slitet uttryck som emellanåt används slarvigt. För Armand "Mondo" Duplantis blir det en bock i alla rutor. Förmågan att reda ut en riktigt svår situationen stärker bara bilden av fenomenet till stavhoppare.

Kramer tog VM-silver: "Kan inte vara gladare"

igår 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.

Duplantis värderar nya VM-guldet extra högt

igår 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.

Björn gjorde sitt första mål för Chelsea

igår 20:58
Landslagsbacken Nathalie Björn lämnade i januari Everton för topplaget Chelsea. Nu vet Björn hur det känns att göra mål för Londonklubben i ligan.

Foden frälste City – vände derbyt mot United

igår 18:36
Manchester City låg under i derbyt hemma mot United. Då slog Phil Foden till – två gånger om. 23-åringens två fullträffar låg bakom 3–1-segern och City hakar fortsatt på Liverpool i Premier League-toppen.