Henrik Zetterberg jagar en comeback.
1 av 3
Henrik Zetterberg jagar en comeback. - Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Detroit lyckades slå Phoenix i lördags för att ta ledningen med 2-0 i matcher. I natt möts de i igen.
2 av 3
Detroit lyckades slå Phoenix i lördags för att ta ledningen med 2-0 i matcher. I natt möts de i igen. - Foto: Carlos Osorio / AP / SCANPIX
Den 6 april råkade han ut för en knäskada som fortfarande håller honom ur spel.
3 av 3
Den 6 april råkade han ut för en knäskada som fortfarande håller honom ur spel. - Foto: USPW / Icon Sport / BILDBYRÅN

Zetterberg jagar en comeback

Detroit Red Wings poängkung Henrik Zetterberg jagar en comeback.


Henrik Zetterberg:

Född: 9 oktober 1980 i Njurunda.

Då: Var Detroits poängkung under grundserien och mäktade med 80 poäng på lika många matcher innan han råkade ut för en knäskada 6 april.

Nu: Jobbar med rehabilitering efter sin knäskada och jagar en comeback.

DETROIT. Den 6 april i en match mot Carolina Hurricanes blev Detroit Red Wings poängkung Henrik Zetterberg knäskadad och fick utgå. Sedan dess har han fått se sitt lag från läktaren.

Trots att hans Detroit leder med 2-0 i matcher mot Phoenix saknar lagkamraterna honom på isen och längtar efter hans återkomst. Zetterberg jagar just nu frenetiskt en comeback.

Det positiva är att han har börjat träna på is. Men det lär ändå dröja ett tag till en återkomst.

– Det känns bättre än i går i alla fall, sa Zetterberg på söndagen till Detroit Free Press och kommenterade sin status på träningen:

– Jag vet inte om jag gjorde särskilt mycket, jag är ju inte med i kampövningarna. Så det finns inte så mycket att göra. Men det är kul att vara ute på isen. Steg för steg känner jag mig lite bättre och så länge det fortsätter åt det hållet är jag nöjd, säger "Zäta".

Prognosen säger att det bör dröja ungefär en vecka innan svensken är tillbaka. Men under slutspelstider vet man aldrig vart man har skadade spelare. Men en sak som är säker är i alla: Ju fler vinster Detroit radar upp - desto mer tid får Zetterberg på sig att förbereda sig.

Detroit leder med 2-0 i matcher mot Phoenix och i natt möts lagen i den tredje åttondelsfinalen klockan 04.30.

/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.