Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är det upp till bevis!

- 01/06/2011, 12:36 -
1 av 3

DARRYL DYCK/SCANPIX

2 av 3

Jonathan Hayward/SCANPIX

Sedinbröderna har hela hockeyvärldens ögon på sig inför finalen.
3 av 3

Sedinbröderna har hela hockeyvärldens ögon på sig inför finalen.

Darryl Dyck/SCANPIX

Ska Henrik och Daniel Sedin se till att Stanley Cup-pokalen äntligen hamnar i Vancouver?

VANCOUVER. För de av er som kan ha missat stundar det en sanslöst spännande Stanley Cup-final på andra sidan Atlanten. Vancouver Canucks och Boston Bruins har efter dryga 100 matcher kravlat sig hela vägen till ett par bataljer som avgör huruvida de skrivs in i historieböckerna eller ej.

Och det är två lag med två fundamentalt olika spelsätt som tagit sig dit. Vancouver Canucks driver fram med en förstakedja av absolut högsta klass. Boston Bruins lever mycket på kanske världens bästa målvakt i Tim Thomas, som får understöd av en köttmur utan dess like.

Zdeno Chara ska krossa Daniel Sedin.

Dennis Seidenberg ska förgöra Henrik Sedin.

För det är just Sedinbröderna nästan allt handlar. Det faktumet går inte längre att komma ifrån.

När nuvarande general managern Mike Gillis reste till Sverige 2009 och åkte hem med två signaturer tog han även det första spadtaget till vad som nu förvandlats till NHL:s kanske bästa lag.

Robert Luongo skrev kort därefter på sitt beryktade tolv år långa kontrakt. Även centern Ryan Kesler skrev på för klubben i sydvästra Kanada.

Och allt tillskrivs just det faktum att Gillis kunde lämna Örnsköldsvik med två lyckliga tvillingar.

– Om det vi inte hade börjat med Henrik och Daniel hade vi definitivt varit ett helt annat lag nu, säger just Gillis inför finalen.

Två bröder som nu fört, om än genom ett stökigt slutspel, till bara en hårsmån från ishockeyns kanske mest prestigefyllda pris.

Oavsett var ens känslor ligger och oavsett vilket lag som må gälla som favoriter är det ett koppel av världens bästa hockey-matcher som vi nu ska få beskåda.

Det är bara att luta sig tillbaka och se hur historieböckerna skriver sitt nya kapitel framför våra ögon.