1 av 3
- Foto: DARRYL DYCK/SCANPIX
2 av 3
- Foto: Jonathan Hayward/SCANPIX
Sedinbröderna har hela hockeyvärldens ögon på sig inför finalen.
3 av 3
Sedinbröderna har hela hockeyvärldens ögon på sig inför finalen. - Foto: Darryl Dyck/SCANPIX

Nu är det upp till bevis!

Ska Henrik och Daniel Sedin se till att Stanley Cup-pokalen äntligen hamnar i Vancouver?


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Förutsättningarna:

Boston Bruins har en mer eller mindre skadefri trupp när finalspelet stundar. Enda stora orosmomentet är att laget behövde sju stentuffa matcher mot Tampa Bay Lightning för att ta sig till finalen.

Canucks vann däremot över San Jose Sharks redan efter fem drabbningar, något som bör innebära ett övertag i inledningen av serien. Dock så saknas svenske forwarden Mikael Samuelsson samt den hårde centern Manny Malhotra som fick en puck i ögat och missat hela slutspelet.

VANCOUVER. För de av er som kan ha missat stundar det en sanslöst spännande Stanley Cup-final på andra sidan Atlanten. Vancouver Canucks och Boston Bruins har efter dryga 100 matcher kravlat sig hela vägen till ett par bataljer som avgör huruvida de skrivs in i historieböckerna eller ej.

Och det är två lag med två fundamentalt olika spelsätt som tagit sig dit. Vancouver Canucks driver fram med en förstakedja av absolut högsta klass. Boston Bruins lever mycket på kanske världens bästa målvakt i Tim Thomas, som får understöd av en köttmur utan dess like.

Zdeno Chara ska krossa Daniel Sedin.

Dennis Seidenberg ska förgöra Henrik Sedin.

För det är just Sedinbröderna nästan allt handlar. Det faktumet går inte längre att komma ifrån.

När nuvarande general managern Mike Gillis reste till Sverige 2009 och åkte hem med två signaturer tog han även det första spadtaget till vad som nu förvandlats till NHL:s kanske bästa lag.

Robert Luongo skrev kort därefter på sitt beryktade tolv år långa kontrakt. Även centern Ryan Kesler skrev på för klubben i sydvästra Kanada.

Och allt tillskrivs just det faktum att Gillis kunde lämna Örnsköldsvik med två lyckliga tvillingar.

– Om det vi inte hade börjat med Henrik och Daniel hade vi definitivt varit ett helt annat lag nu, säger just Gillis inför finalen.

Två bröder som nu fört, om än genom ett stökigt slutspel, till bara en hårsmån från ishockeyns kanske mest prestigefyllda pris.

Oavsett var ens känslor ligger och oavsett vilket lag som må gälla som favoriter är det ett koppel av världens bästa hockey-matcher som vi nu ska få beskåda.

Det är bara att luta sig tillbaka och se hur historieböckerna skriver sitt nya kapitel framför våra ögon.

/
/
/
/
nhl
/
/