...eller blir det platt fall och en sjunde avgörande match natten till torsdag?
1 av 3
...eller blir det platt fall och en sjunde avgörande match natten till torsdag? - Foto: Charles Krupa / AP
Får Daniel och brorsan Henrik jubla inatt?
2 av 3
Får Daniel och brorsan Henrik jubla inatt? - Foto: Jonathan Hayward / AP
Sedinarna kan vänta sig hård bevakning precis som i de andra matcherna.
3 av 3
Sedinarna kan vänta sig hård bevakning precis som i de andra matcherna. - Foto: JONATHAN HAYWARD / AP

I natt kan drömmen bli sann för Vancouver Canucks

Daniel och Henrik Sedin kan bli Stanley Cup-mästare i natt trots att de är inne på för många baklängesmål.


Luongos "hån" av Tim Thomas

Vancouvers målvakt Roberto Luongo fick frågan om det är svårt att rädda en puck som studsat i sargen bakom mål fram till en spelare vid andra stolpen. Detta eftersom Vancouver avgjort på just ett sådant mål på Bostons målvakt, Tim Thomas.

– Det är inte svårt ifall du spelar i målgården. Det skulle vara en enkel räddning för mig men om du spelar aggressivt som han och vandrar långt utanför målgården är det sådant som händer, svarade Luongo.

Uttalandet har fått stor uppmärksamhet i amerikanska medier som bortsett från att Luongo senare i samma klipp flera gånger berömmer Thomas.

BOSTON. Vancouver Canucks spelar just nu sin tredje finalserie men har aldrig lyckats vinna Stanley Cup. I natt kan det ske, trots att bröderna Henrik och Daniel Sedin är inne på alltför många mål bakåt.

De ligger förvisso i toppen av slutspelets poängliga men tillsammans med Tampa Bays Martin St. Louis är de ensamma på topp tio om att ha minusstatistik, alltså att de är inne på fler mål bakåt än framåt.

Detta går att jämföra med lagkamraterna Ryan Kesler och Andrew Burrows (+3 respektive +4) eller Bostonstjärnorna Patrice Bergeron (+10) och Nathan Horton (+11). Den sistnämnde missar som bekant resten av finalserien efter den brutala tacklingen från Aaron Rome.

Avgjort tidigare matchserier

Sedinbröderna har dock levererat när det gällt som mest. När Vancouver tog sig till conferencefinalen efter seger mot Nashville Predators blev Daniel Sedins 2-0 (assisterad av Henrik) avgörande i match sex.

I den sjätte conferencefinalen mot San José Sharks stod Henrik för två målgivande passningar och Daniel för en.

Natten till tisdag kan bröderna tillsammans med Alexander Edler och skadade Mikael Samuelsson blev svenskar nummer 29, 30, 31 och 32 att lyfta den åtråvärda bucklan.

nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.