Lördag 18 Sep
Stockholm

Fem snabba till Niklas Wikegård

Hockeyexperten Wikegård ger nu sin exklusiva analys av finalen i NHL.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VANCOUVER. Niklas Wikegård är på plats i ett kokande Vancouver. I kväll avgörs det. Ska Vancouver Canucks lyckas plocka hem Stanley Cup-pokalen, eller blir det Boston Bruins som drar det längsta stråt?

Nyheter24 ringde med anledning av finalen upp den rappe hockeyexperten:

Hur kommer det att gå i matchen?

– Sedinarna får ju väldigt mycket skit just nu och även Luongo får det. Men jag menar, om man backar tillbaka till hur året har sett ut har de ju varit helt outstanding. Och nu är det trots allt hemmaplan, där spelar Canucks keeper ändå väldigt bra och kommer nog inte att likna en schweizarost, så jag tror fortfarande på en Vancouver seger.

Vad är nyckeln för att få igång de svenska tvillingarna?

– Nummer ett ska man vet att coacherna i NHL är oerhört förberedda. Det är inte som vi i Sverige som knappt har en plan A. Här har tränarna en plan A, en plan B och en plan C. Det är självklart att tränarna vill att de bästa spelarna ska skicka in poäng, men samtidigt ska man ha klart för sig att Sedinarna blir oerhört hårt coachade och de har blivit det under hela slutspelet. Och nu under finalen har de haft Chara i ansiktet hela tiden.

Hur pass högt tryck är det där borta i Vancouver?

– Förra gången som Vancouver förlorade satte fansen eld på bilar och förstörde hela det centrala torget. Man bruka slänga ur sig att hockey är en religion här bort, men i det här fallet är det verkligen så. Om Canucks vinner kommer det att bli en galen fest, så man är ju lite taggad på att se de blå vinna.

Slutligen, vad blir det i matchen?

– Om jag ska vara helt ärlig så kommer det att bli som i de andra matcherna i Vancouver. Jag väntar mig en ytterst målsnål match och att det avgörs på individuell skicklighet antingen från målvakterna eller stjärnlirarna.

Frågan är självfallet hur det går. Men enligt en av Sveriges bästa hockeyexperter kan vi i natt få se Sedinarna ta ett stort steg på väg mot dem absolut största.

Kommentera
Kopiera länk
Dela