Största snackisen är ändå Jaromir Jagrs comeback - i Pittsburghs värsta rival.
1 av 4
Största snackisen är ändå Jaromir Jagrs comeback - i Pittsburghs värsta rival. - Foto: Petr David Josek / AP
Kan förstavalet Ryan Nugent-Hopkins göra skäl för sitt kontrakt redan i år?
2 av 4
Kan förstavalet Ryan Nugent-Hopkins göra skäl för sitt kontrakt redan i år? - Foto: Jim Mone / AP
Dany Heatley var den ena halvan i den hittills största bytesaffären under försäsongen.
3 av 4
Dany Heatley var den ena halvan i den hittills största bytesaffären under försäsongen. - Foto: Ben Margot / AP
Brad Richards var eftertraktad av nästan alla NHL-klubbar men skrev till sist på för nio år i New York Rangers.
4 av 4
Brad Richards var eftertraktad av nästan alla NHL-klubbar men skrev till sist på för nio år i New York Rangers. - Foto: Nam Y. Huh / AP

De mest omtalade NHL-övergångarna hittills

Nyheter24 listar snackisarna hittills under NHL:s Silly Season.


Svenska övergångar hittills

Andreas Lilja, Anaheim - Philadelphia

Niclas Bergfors, Atlanta - Nashville

Andreas Thuresson, Nashville - New York Rangers

Det hittills största bytet, tysken som vägrade spela för New York Islanders, Colorados desperata målvaktsjakt och en viss återvändade tjeck. Det har svängt rejält om NHL efter draften. Vi listar de mest omtalade övergångarna hittills.

10. Tim Connolly, Buffalo - Toronto

Maple Leafs har varit i behov av en riktigt duktig center sedan Mats Sundin slutade. De satsade allt för att få Brad Richards - men fick nöja sig med Buffalos Connolly. Ordet tröstpris är en underdrift.

9. Tomas Kaberle, Boston - Carolina

Han spelade förvisso 25 matcher i slutspelet när Boston vann Stanley Cup, men det blev ingen fortsättning för den tjeckiske stjärnbacken. Nu valde han brorsan Frantiseks gamla Hurricanes.

8. Semyon Varlamov, Washington - Colorado

Craig Anderson floppade och byttes bort. Nu satsar Colorado i stället på Washingtons ryske målvaktsess. Dessutom har de bytt till sig Jean-Sebastien Giguere som dock är långtidsskadad.

7. Christian Ehrhoff, Vancouver - Buffalo (via New York Islanders)

Islanders försökte igen och misslyckades igen. Under säsongen snodde de målvakten Evgeni Nabokov som vägrade spela och nu nobbades de av Ehrhoff som i stället byttes bort till Buffalo.

6. Ed Jovanovski, Phoenix - Florida

Den offensive backen återvänder till solkusten och laget som valde honom först i draften 1994. Hann med tre och en halv säsong förra gången innan det bar av till Vancouver.

5. Ryan Nugent-Hopkins, Red Deer - Edmonton

Oilers valde som väntat att kontraktera sitt förstaval direkt. Självklart är han en snackis i Kanada, men de flesta tror att han måste lägga på sig en hel del muskler för att ta en NHL-plats redan i år.

4. Martin Havlat, Minnesota - San José

Den snabbe tjecken var en del i försäsongens hittills största bytesaffär. Kan bli storstjärnan Joe Thorntons nya lekkamrat i San José. Gjorde dock färre poäng än Dany Heatley (som han byttes mot) i fjol.

3. Dany Heatley, San José - Minnesota

Poängmaskinen som valdes som tvåa i draften när det begav sig byter klubb för tredje gången i karriären. Omtalad i Nordamerika efter att ha dömts för vållande till annans död 2005 och för diverse samarbetsproblem.

2. Brad Richards, Dallas - New York Rangers

Stjärncentern jagades av många lag men hamnade till slut på Manhattan och blir lagkamrat med Henrik Lundqvist. Kontraktet är på nio (!) år.

1. Jaromir Jagr, Avangard Omsk - Philadelphia

Han är tillbaka. Men Mario Lemieuxs forne lekkamrat valde Pittsburghs värsta konkurrent Philadelphia. Det kan bli jobbigt för tjecken när de gästar Consol Energy Center.

/
/
/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tysk VM-guldhjälte död

Disney+ sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

idag 05:46
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.