Fredag 23 Jul
Stockholm

Lista: NHL-stjärnorna som letar klubb

Alexei Kovalev har sett sina bästa dagar som hockeyspelare.
1 av 10
Alexei Kovalev har sett sina bästa dagar som hockeyspelare. Foto: Gene J. Puskar / AP
Han var lagkapten men blev sämre och sämre trots att han fortsatte vara dyrast i klubben. Nu har Chris Drury fått lämna New York Rangers.
2 av 10
Han var lagkapten men blev sämre och sämre trots att han fortsatte vara dyrast i klubben. Nu har Chris Drury fått lämna New York Rangers. Foto: Kathy Kmonicek / AP
Antti Miettinen ryktas vara på väg till Ak Bars Kazan i KHL.
3 av 10
Antti Miettinen ryktas vara på väg till Ak Bars Kazan i KHL. Foto: Lori Shepler / AP
Sergei Samsonov i ett friläge.
4 av 10
Sergei Samsonov i ett friläge. Foto: Jay LaPrete / AP
Fabian Brunnström, här i Dallas, sätter att av få NHL-mål i karriären.
5 av 10
Fabian Brunnström, här i Dallas, sätter att av få NHL-mål i karriären. Foto: Tim Sharp / AP
Vilken klubb lockas av Bryan McCabes massiva rutin?
6 av 10
Vilken klubb lockas av Bryan McCabes massiva rutin?. Foto: AP
Mike Grier kan bidra med bra defensiv - och utvisningsminuter.
7 av 10
Mike Grier kan bidra med bra defensiv - och utvisningsminuter. Foto: Don Heupel / AP
Det är jobbigt att vara NHL-back när man inte ens platsar i New York Islanders.
8 av 10
Det är jobbigt att vara NHL-back när man inte ens platsar i New York Islanders. Foto: Matt Slocum / AP
Anton Strålman är het på den svenska marknaden. Är han lika het i NHL?
9 av 10
Anton Strålman är het på den svenska marknaden. Är han lika het i NHL?. Foto: Jay LaPrete / AP
J.P. Dumont behöver en nystart i karriären efter en tuff säsong.
10 av 10
J.P. Dumont behöver en nystart i karriären efter en tuff säsong. Foto: Joe Howell / AP

Silly Season pågår för fullt i världens största hockeyliga men det finns fortfarande stora spelare som är kontraktslösa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bubblare

Jarko Ruutu

Fredrik Sjöström

Paul Mara

Chris Campoli

Cory Stillman

Nikolaj Zherdev

Fotnot: Teemu Selänne är också klubblös men har deklarerat att det bara är Anaheim Ducks som gäller om han väljer att fortsätta karriären.

Vissa har förlängt, andra bytts bort och några lämnat för spel i Europa. Kvar står de spelare som ännu inte hittat någon klubb till nästa NHL-säsong och som lär greppa varje halmstrå som finns för att få ett kontrakt på rätt sida av Atlanten. Och så finns de dem som kan spela var de vill - om de vill.

Jack Hillen

Trots att han var en av de poängmässigt bättre backarna i New York Islanders den gångna säsongen fick Hillen inte fortsatt förtroende. Har tidigare spelat VM för USA och borde vara en billig lösning för flera klubbar.

Mike Grier

Tuffingen får inte fortsätta i Buffalo och lär vara hett eftertraktad för sina egenskaper i box play och att försvara det egna lagets stjärnor mot andra "poliser".

Bryan McCabe

Över 1 000 NHL-matcher, tre VM och ett OS. McCabe bidrar med rutin oavsett i vilket lag han hamnar, men lyckades inte få ut något i Rangers under sin korta period där efter flytten från Florida mitt under säsongen.

Fabian Brunnström

Färjestads gamle guldkorn har ratats av Toronto och kan vara på väg hem till Europa, även om hans intresse för elitserien verkar tämligen svalt. Förtjänar han verkligen ett NHL-kontrakt? I Sverige är han dock superhet.

Sergei Samsonov

Den tekniske ryssen har gjort det okej i Carolina de senaste åren liksom i Florida efter flytten under säsongen. Kan säkert vara aktuell för en flytt till hemlandet och KHL.

Anton Strålman

Modo och Timrå fick nobben av Strålman som helst av allt stannar i NHL efter att Columbus tackat nej till en fortsättning. Har en stark offensiv men är lite för vek för många NHL-lag.

Antti Miettinen

God målskytt som var med i både OS och VM för Finland 2010. Har fortsatt producera på en godkänd nivå i Minnesota och drar till sig intresse från både NHL och KHL.

JP Dumont

Stor anfallsspelare som köptes ut av Nashville efter en misslyckad säsong men som tidigare gjort det riktigt bra, framför allt i Buffalo. Ett miljöbyte kan ta tillbaka honom till den formen.

Chris Drury

Han blev till slut för svindyr för New York Rangers som köpte ut amerikanen efter säsongen. Nu är framtiden oviss och det har till och med gått så långt att han ryktas till Schweiz.

Alexei Kovalev

Gamle Kovalevs stjärna har falnat de senaste säsongerna men han är fortfarande en stor värvning för vilken NHL-klubb som helst. I Pittsburgh lyckades han dock inte alls.

Kommentera
Kopiera länk
Dela