Rypien gjorde sig känd som en slagskämpe i NHL. Här slåss han mot Edmontons Zack Stortini.
1 av 3
Rypien gjorde sig känd som en slagskämpe i NHL. Här slåss han mot Edmontons Zack Stortini. - Foto: DARRYL DYCK / AP
Efter att han lämnat Vancouver av personliga skäl i november blev det aldrig något mer spel i världens bästa hockeyliga.
2 av 3
Efter att han lämnat Vancouver av personliga skäl i november blev det aldrig något mer spel i världens bästa hockeyliga. - Foto: Jonathan Hayward / AP
NHL-tuffingen Rick Rypien blev 27 år gammal.
3 av 3
NHL-tuffingen Rick Rypien blev 27 år gammal. - Foto: David Zalubowski / AP

NHL har sorg - Vancouvertuffing hittad död

Ytterligare ett tragiskt dödsfall har drabbat världens största hockeyliga.


Var trogen Vancouver

Rick Rypien tillhörde Vancouver Canucks organisation under hela sin NHL-karriär. Under längre perioder var han dock nere och spelade i farmarligan AHL med Manitoba Moose.

Personerna i deras ledning är till stor del samma som i Winnipeg Jets, något som säkerligen bidrog till att Rypien skrev på för det nystartade laget efter sin långvariga frånvaro från spel.

ALBERTA. NHL-spelaren Rick Rypien är död. Den förre Vancouverspelaren, som nyligen skrivit på för nystartade Winnipeg Jets hittades avliden på måndagen i sitt hem. Han blev 27 år gammal.

Kanadensaren Rypien tilläts lämna Vancouver Canucks i november i fjol på egen begäran på grund av personliga skäl. Han spelade aldrig någon NHL-match efter det.

Det är det andra tragiska dödsfallet som sker i NHL på kort tid. Även förra gången var det en av ligans tuffare spelare, Derek Boogaard, som avled. Han gjorde sig känd som "The Boogeyman" och var en fruktad slagskämpe i ligan.

"Han var snäll - och tuff som in i helvete"

På Twitter hyllas den avlidne kämpen av såväl lagkamrater som gamla slagsmålsmotståndare.

"Fan... Rick Rypien kommer att vara saknad. Han var den snällaste snubben, jag träffade honom ett par gånger i Vancouver...tuff som i helvete också. Tankarna till hans familj", skriver Anaheim Ducks karismatiske slagskämpe George Parros.

"Ledsen att höra om Rick Rypien. Jag såg fram emot att spela med honom i Winnipeg. Tankarna går till hans familj och vänner", skriver Winnipegs lagkapten Andrew Ladd.

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.