Svenskar bakom seger

Vancouvers svenskar låg bakom alla mål.

Laget vann med 3-1 hemma mot Columbus, i NHL-ishockeyn natten till måndag.

Hemmalaget stängde nästan helt ner bortalagets offensiv och under de två första perioderna behövde Robert Luongo i hemmamålet endast rädda nio skott. Under tiden tog Vancouver ledningen genom ett mål i vardera period. I spel fem mot tre hittade Mats Sundin Henrik Sedin som i sin tur snyggt kunde spela fram Sami Salo till 1-0. I den andra perioden höll sig Sundin framme igen och Ryan Kesler kunde göra 2-0 på en styrning efter ett skott från svensken. I tredje perioden lossnade det lite för bortalaget, men närmare än en reducering kom man aldrig. Efter drygt halva perioden slog Alexandre Burrows in avgörande 3-1 efter pass av Daniel Sedin. Vancouver har nu vunnit tio av lagets tolv senaste matcher.

Nattens andra match, Calgary-Tampa Bay, blev en målrik och svängig historia. De två sista perioderna bjöd på totalt tolv mål och resultatet kunde till slut skrivas 6-8. Matchens spelare var Jerome Iginla som gjorde två mål och passade fram till tre.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.