1 av 13
- Foto: Scanpix
2 av 13
- Foto: Scanpix
3 av 13
- Foto: Scanpix
4 av 13
- Foto: Scanpix
5 av 13
- Foto: Scanpix
6 av 13
- Foto: Scanpix
7 av 13
- Foto: Scanpix
8 av 13
- Foto: Scanpix
9 av 13
- Foto: Scanpix
10 av 13
- Foto: Scanpix
11 av 13
- Foto: Scanpix
12 av 13
- Foto: Scanpix
13 av 13
- Foto: Scanpix

Poängösande Sedinare och andra framgångsrika tvillingar

Nyheter24 guidar dig till tvillingparen med talangen i benmärgen.


VANCOUVER. Den 16 december gjorde Henrik Sedin sin 700:de poäng i NHL. Ett par veckor senare lyckades tvillingbrorsan Daniel Sedin med samma sak. En helt osannolik bedrift som saknar motstyckte... nästan. Nyheter24 guidar dig till fem andra tvillingpar som har lyckats i sportens värld - tillsammans. 

Dubbel-tvillingarna

Bob och Mike Bryan klarar sig inte utan varandra. Det är sant, bröderna kan inte ens ställa sig själv på en tennisbana själva - och det är också det som är receptet till segern. Och det har blivit en del av den varan. 2003 blev tvillingarna etta på rankingen över dubbelpar och sen dess har de som sämst legat femma. Just nu är de etta och har vunnit över 50 dubbeltävlingar på touren.

United-tvillingarna

Den brittiska storklubben kunde inte välja och värvade både Rafael och Fabio da Silva från brasilianska Fluminese 2008. Sen dess har det blivit sporadiskt med speltid för ytterbackarna och Sir Alex Ferguson har fortfarande svårt att se skillnad på dem, något han kan se fördelar med.

- Om en av dem skulle bli avstängd kan de bara byta tröja, så lika är dem.

Friidrotts-tvillingarna

I släkten Kallur finns talang i blodet - för varför skulle annars NHL-meriterade Anders Kallur få döttrarna Jenny och Susanna? Men mellan systrarna finns det faktiskt en del olikheter: När Susanna har plockat hem medaljer och har Jenny fått rehabträna, ganska otroligt med tanke på att deras fysiska förutsättningar från början lär vara mer eller mindre identiska.

Göteborgs-tvillingarna

Det finns en skröna om hur Henrik Lundqvist ska ha varit tvungen att snacka in brorsan Joel på en nattklubb på västkusten. Nu vet Nyheter24 inte om den historien stämmer men Henrik har en mer framskjuten plats i media: När New York Rangers målvakt har prytt magasinets Kings framsida inte mer än tre gångar, så har gnuggaren Joel en mer tillbakaskjuten placering i fiskens huvudstad Göteborg och Frölunda.

Ajax-tvillingarna

Franciscus "Frank" de Boer var ett par minuter yngre än Ronald de Boer, men trots det var det han som gjorde mest landskamper för det holländska landslaget. Med 112 stycken har han faktiskt gjort flest någonsin för Nederländerna.

Annars påminner brödernas karriär mycket om varandras: De startade i Ajax, peakade i Barcelona och varvade ner i Qatar.     

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.