Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poängösande Sedinare och andra framgångsrika tvillingar

- 13/01/2012, 15:33 -
1 av 13

Scanpix

2 av 13

Scanpix

3 av 13

Scanpix

4 av 13

Scanpix

5 av 13

Scanpix

6 av 13

Scanpix

7 av 13

Scanpix

8 av 13

Scanpix

9 av 13

Scanpix

10 av 13

Scanpix

11 av 13

Scanpix

12 av 13

Scanpix

13 av 13

Scanpix

Nyheter24 guidar dig till tvillingparen med talangen i benmärgen.

VANCOUVER. Den 16 december gjorde Henrik Sedin sin 700:de poäng i NHL. Ett par veckor senare lyckades tvillingbrorsan Daniel Sedin med samma sak. En helt osannolik bedrift som saknar motstyckte... nästan. Nyheter24 guidar dig till fem andra tvillingpar som har lyckats i sportens värld - tillsammans. 

Dubbel-tvillingarna

Bob och Mike Bryan klarar sig inte utan varandra. Det är sant, bröderna kan inte ens ställa sig själv på en tennisbana själva - och det är också det som är receptet till segern. Och det har blivit en del av den varan. 2003 blev tvillingarna etta på rankingen över dubbelpar och sen dess har de som sämst legat femma. Just nu är de etta och har vunnit över 50 dubbeltävlingar på touren.

United-tvillingarna

Den brittiska storklubben kunde inte välja och värvade både Rafael och Fabio da Silva från brasilianska Fluminese 2008. Sen dess har det blivit sporadiskt med speltid för ytterbackarna och Sir Alex Ferguson har fortfarande svårt att se skillnad på dem, något han kan se fördelar med.

- Om en av dem skulle bli avstängd kan de bara byta tröja, så lika är dem.

Friidrotts-tvillingarna

I släkten Kallur finns talang i blodet - för varför skulle annars NHL-meriterade Anders Kallur få döttrarna Jenny och Susanna? Men mellan systrarna finns det faktiskt en del olikheter: När Susanna har plockat hem medaljer och har Jenny fått rehabträna, ganska otroligt med tanke på att deras fysiska förutsättningar från början lär vara mer eller mindre identiska.

Göteborgs-tvillingarna

Det finns en skröna om hur Henrik Lundqvist ska ha varit tvungen att snacka in brorsan Joel på en nattklubb på västkusten. Nu vet Nyheter24 inte om den historien stämmer men Henrik har en mer framskjuten plats i media: När New York Rangers målvakt har prytt magasinets Kings framsida inte mer än tre gångar, så har gnuggaren Joel en mer tillbakaskjuten placering i fiskens huvudstad Göteborg och Frölunda.

Ajax-tvillingarna

Franciscus "Frank" de Boer var ett par minuter yngre än Ronald de Boer, men trots det var det han som gjorde mest landskamper för det holländska landslaget. Med 112 stycken har han faktiskt gjort flest någonsin för Nederländerna.

Annars påminner brödernas karriär mycket om varandras: De startade i Ajax, peakade i Barcelona och varvade ner i Qatar.