1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Krönika: "Trejda - eller förlora ansiktet"

Sixten Funqvist om laget som måste höja sig och de som är att räkna med i veckans NHL-krönika.


Slutligen noterar vi att:

- Nyss nämnda Mike Cammalleri blev tradad från Montreal till Calgary mitt under matchen mot Boston. När hände en sådan sak senast?

- I samma trade gick intressante forwarden Rene Borque åt motsatt håll.

- Henrik Zetterbergs "Foppastraff" var en riktig skönhet.

- Adam Larsson och Gabriel Landeskog blev uttagna till NHL Rookie All Stars. Hade Carl Hagelin spelat fler matcher i NHL hade han garanterat varit där också. Stort.

- David Rundblads karriär i Phoenix har stött på patrull. Han är numera nedskickad till AHL och Portland Pirates.

Jag skrev för några veckor sedan att ligan börjar sätta sig och att vi kommer att få se de lag på slutspelsplats samt de med hyfsat häng på desamma göra upp om de 16 platserna med chans på Lord Stanleys pokal i vår. Men vad har hänt? Jo, hopplösa Columbus har börjat vinna lite här och där, inte så att man på allvar tagit steget mot ett slutspel men man snor poäng från lag som kämpar om platserna.

"Har inte spelat på år - nu gör han succé"

Visserligen började man veckan med två förluster innan säsongens kanske bästa insats presterades mot prärievargarna från Phoenix (vinst 4-3). Man föll tyvärr sedan tillbaka i förlustens spår när San José Sharks blev för svåra under natten mot söndag. Men Blue Jackets har kommit igång lite halvt om halvt och kanske kan man göra några fina trades innan deadline för att rädda ansiktet den här säsongen och, inte minst, bygga lite nytt inför 2012-13.

Curtis Sanford, mannen som inför säsongen inte spelat i NHL på två och ett halvt år, har storspelat i mål och är en av säsongens riktiga solskenshistorier. Trots motigt för laget har han spelat stabilt mest hela tiden och är en riktig boost för Blue Jackets.

Trots tre raka förluster den gångna veckan, och fem förluster på sex matcher i januari, ligger ändå Winnipeg Jets med i kampen om en slutspelsplats. 2012 inleddes horribelt med 3-7 mot Montreal och 0-4 mot Toronto innan man förra lördagen slog Buffalo (2-1 i sudden). Under veckan har man spelat bra men inte riktigt orkat hänga med eller, som i matchen mot New Jersey, knyta ihop säcken. Det har blivit tre raka förluster och man måste klippa den negativa spiralen för att inte halka efter mer slutspelsjakten. Ny chans till det kommer redan på måndag kväll, borta mot Ottawa.

"Backlund blev rånad"

I väst åkte Calgary Flames under natten mot söndag på sin första förlust efter tre raka segrar (3-1 mot MInnesota, 6-3 mot New Jersey och 1-0 mot Anaheim) då man föll hemma mot Los Angeles Kings med 4-1. Nygamle forwarden Mike Cammalleri gjorde lagets enda mål. Vaknade ni av ett klingande ljud någon gång under natten så var det bara Flames svenske forward Mikael Backlund som hade säsongens kanske mest klockrena stolpskott. Samme Backlund blev senare rånad av Kings målvakt Jonathan Quick vid ett senare tillfälle. Flames har, bortsett från det här debaclet, fått ordning på skutan och man märker att spelarnas förtroende för sin tränare är högt. Räkna inte bort Calgary.

Avslutningsvis är det värt att påpeka att New York Rangers fortfarande leder ligan. Tortorellas manskap ligger en poäng före Vancouver Canucks men har hela tre matcher färre spelade. I övrigt hänger fortfarande St. Louis Blues med i den absoluta ligatoppen med sina 58 poäng, en poäng bakom Canucks och två bakom Rangers. Imponerande.

Skrivet av: Sixten Funqvist.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
nhl
/