Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Lunkan" bänkad - då torskade Rangers

- 10/03/2009, 06:49 -

Markus Näslund & co: klarar sig inte utan sin stjärnmålvakt.

New York Rangers hade inför bortamötet med Carolina Hurricanes tre raka segrar. Då fick supermålisen Henrik Lundqvist chansen att vila. Det var ett inte särskilt lyckat drag skulle det visa sig. Rangers utan "Lunkan" var håglösa och blev nollade mot ett hungrigt Hurricanes som till slut vann med 3-0. Ersättaren Steve Valiquette var lysande, men överglänstes ändå av "Canes" Cam Ward som visade klassen när han stoppade 28 skott och fixade sin femte nolla den här säsongen.

– Det var slutspelsmatch i våra ögon, sa Ward i natt till NHL:s hemsida. Titta på tabellen. Alla vet vad som står på spel.

Rangers som nyligen anlitade John Tortorella som ersättare för sparkade tränaren Tom Renney har fortfarande problem med målskyttet.

– Man kan inte vinna om man inte gör mål, konstaterade Tortorella.

– Vi hade överhuvudtaget pucken för lite och forecheckade inte tillräckligt bra. Då går det inte.

Förlusten betyder att Rangers nu är utanför slutspelsplatsen. Men Eastern Conference är otroligt jämn och det skiljer endast fyra poäng mellan fjärdeplacerade Philadelphia Flyers och Rangers som just nu är på nionde plats. Det återstår 15 matcher i grundserien.

Skrivet av: